Ύμνος του CNN σε 9 ελληνικά νησιά

Ήλιος, θάλασσα και ελληνικό καλοκαίρι! Το τρίπτυχο της επιτυχίας για τη χώρα μας, είναι και η καλύτερη διαφήμισή μας στο εξωτερικό. Το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο CNN παραθέτει στην ιστοσελίδα του ένα εκτενές ρεπορτάζ, παρουσιάζοντας εννέα ελληνικά νησιά και τους λόγους για να τα επισκεφθείτε.

Από τη Σαντορίνη έως τη Νάξο και από την κοσμοπολίτικη Μύκονο, έως την εναλλακτική Ικαρία, η Ελλάδα προσφέρει μια πληθώρα επιλογών για ξέγνοιαστες διακοπές και μοναδικές στιγμές ανεμελιάς. Ας δούμε, λοιπόν, τα εννέα νησιά, που επέλεξαν οι συντάκτες του αμερικανικού δικτύου :

Σαντορίνη: Το καλύτερο τοπίο

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το CNN, “τα χωριά του νησιού “κρέμονται” στην άκρη των βράχων και η καλντέρα αγκαλιάζεται από τυρκουάζ νερά, που φιλοξενούν τους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων. Η θέα είναι μαγευτική”. Αναφέροντας τα Φηρά, παρομοιάζει τα σπίτια με ένα φρέσκο στρώμα χιονιού στην κορυφή ενός βουνού και φυσικά εκθειάζει την ομορφιά της Οίας, τονίζοντας ότι χιλιάδες τουρίστες την επισκέπτονται για να απολαύσουν τον ήλιο, που βυθίζεται στα νερά του Αιγαίου.

Μύκονος: Η καλύτερη νυχτερινή ζωή

Σύμφωνα με το CNN, η Μύκονος είναι η απάντηση της Ελλάδας στην Ίμπιζα. Ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι δρόμοι πλημμυρίζουν από “γλεντζέδες”, και – πολλές φορές – ο μόνος τρόπος για να διασχίσει κάποιος τα στενά του νησιού είναι να αφεθεί στο μαζικό ρεύμα. Στο άρθρο αναφέρονται με άκρως εκθειαστικά σχόλια και πολλά μαγαζιά του νησιού, όπως το Nice n Easy, στο καλό Λιβάδι, που προτείνεται για την εξαιρετική του οργανική κουζίνα και τις τιμές του, αλλά και το μπαρ Jackie O’. Φυσικά, από τη λίστα με τα αγαπημένα του συντάκτη, δεν λείπει το κοσμοπολίτικο Caprice, όπου – όπως αναφέρει χαρακτηριστικά – όλα γίνονται για να περάσουν όλοι καλά, χωρίς φραγμούς και στερεότυπα.

Νάξος: Η καλύτερη επιλογή για παραδοσιακές διακοπές στο χωριό

Το κομμάτι, που αναφέρεται στη Νάξο, επικεντρώνεται στα παραδοσιακά χωριά του νησιού, 46 τον αριθμό, που αποτελούν “ένα παράθυρο στην παραδοσιακή ζωή. Στην πλατεία κάθε χωριού, ηλικιωμένοι άνδρες με ηλιοκαμένα πρόσωπα πίνουν τον καφέ τους και αφηγούνται ιστορίες, δίπλα σε καλοδιατηρημένες εκκλησίες”, αναφέρει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, τονίζει ότι – δεδομένου ότι οι περισσότεροι τουρίστες δεν επισκέπτονται την ενδοχώρα του νησιού – αυτή έχει παραμείνει αγνή και δεν έχει υποκύψει σε τεχνάσματα εκμετάλλευσης των επισκεπτών.

Πάρος: Η καλύτερη επιλογή για kiteboarding και windsurfing

Η Πάρος παρουσιάζεται ως ένα κοσμοπολίτικο νησί, όπως και η Μύκονος, που μπορεί να προσελκύσει διασημότητες. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ο Tom Hanks, ο οποίος διατηρεί σπίτι στην Αντίπαρο. Οι δυνατοί άνεμοι, που πνέουν στο νησί, την καθιστούν τον “ιδανικό προορισμό για θαλάσσια σπορ, κυρίως στις παραλίες Πούντα, Χρυσή Ακτή και Νέα Χρυσή Ακτή”. Ο αρθρογράφος προτείνει ως την καλύτερη ώρα για μαθήματα surf το πρωί, όταν οι άνεμοι είναι σταθεροί και πιο ήπιοι. Από το απόγευμα έως και το σούρουπο, τα μεγάλα κύματα είναι κατάλληλα για κάθε είδους θαλάσσιο σπορ.

Μήλος: Οι καλύτερες παραλίες

Σύμφωνα με το άρθρο, η ηφαιστειακή Μήλος διαθέτει μοναδικής ομορφιάς παραλίες, που δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο νησί των Κυκλάδων. Κάποιες έχουν λευκή άμμο, άλλες είναι βραχώδεις και άλλες έχουν πετρώματα. Οι 80 παραλίες της πλούσιας ακτογραμμής του νησιού είναι μοναδικές και – σε πολλές από αυτές – η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα, τονίζει ο συντάκτης. Δεν παραλείπει να αναφέρει κάποιες από αυτές, όπως το Σαρακήνικο, με το σεληνιακό του τοπίο, το μικροσκοπικό Παπαφράγκα, τις τρεις παραλίες στο Παλαιοχώρι, το Τζιγράδο και το Παλιόρεμα.

Ικαρία: Η καλύτερη επιλογή για τους φυσιολάτρεις

Αναφερόμενος στην ιστορία του νησιού και τον Ίκαρο, ο συντάκτης αναφέρει το μυστικό της μακροζωίας των κατοίκων της Ικαρίας, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά λέει, εξαιτίας της διατροφής τους και της καθημερινής άσκησης, ζουν περισσότερο. Τονίζεται η ποικιλομορφία του εδάφους του νησιού και οι φυσικές του ομορφιές και προτείνεται ως ο ιδανικός προορισμός για επαφή με τη φύση, μέσα από μια πληθώρα περιπατητικών διαδρομών, που είναι διαθέσιμες κάθε εποχή του χρόνου.

Κουφονήσια: Προορισμός για τον… Ροβινσώνα Κρούσο

Τα μαγευτικά Κουφονήσια αναφέρονται ως ένας παρθένος τόπος, όπου οι λίγοι κάτοικοι, που ασχολούνται κυρίως με την αλιεία, προσφέρουν ήρεμες και ανέμελες διακοπές, αφού δεν υπάρχουν και πολλά που μπορεί να κάνει κανείς εκεί. Οι ρυθμοί είναι αργοί και η μέρα περνά ήρεμα, με βόλτες με νοικιασμένες βαρκούλες, βουτιές στη θάλασσα και απόλυτη χαλάρωση.

Φολέγανδρος: Καλύτερος προορισμός για ζευγάρια

Η όμορφη Φολέγανδρος παρουσιάζεται ως ο παράδεισος των ερωτευμένων. Η Χώρα, το Κάστρο και τα μικρά γαϊδουράκια, που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των κατοίκων, δημιουργούν ένα τοπίο μαγευτικό. Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες, συγγραφείς και ζωγράφοι, που επισκέπτονται το νησί, το οποίο προσφέρει μια ήρεμη έμπνευση και μοναδικές αναμνήσεις από τα κρυστάλλινα νερά και την ομορφιά του τοπίου.

Κρήτη: Το καλύτερο φαγητό

Τελευταία αναφέρεται η Κρήτη, αυτό το νησί των 3.200 τετραγωνικών μιλίων (5.150 τετρ. χιλιόμετρα), που είναι ευλογημένο, σύμφωνα με το συντάκτη, καθώς “διαθέτει ένα γόνιμο έδαφος και οι καλλιέργειές της δεν έχουν υποκύψει στη μάστιγα της βιομηχανικής γεωργίας. Αυτό σημαίνει ότι οι ντομάτες, τα αγγούρια, οι μελιτζάνες, οι φράουλες, το καρπούζι και όλα τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν τη γεύση, που τους δίνει η φύση. Εδώ λοιπόν θα γευτεί κανείς το καλύτερο και το πιο ποιοτικό φαγητό της Ελλάδας”.

News.gr