Συρία: Ξεπερνούν τους 1.300 οι νεκροί από τις επιθέσεις με χημικά

Περισσότεροι από 1.300 είναι οι νεκροί από τις επιθέσεις με χημικά αέρια που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κοντά στη Δαμασκό, υποστηρίζει ο αντιπολιτευόμενος Συριακός Εθνικός Συνασπισμός.

Σε δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη ο Ζορζ Σάμπρα, εκ των ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης, είπε ότι από τις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.300 άνθρωποι.

«Η σιωπή της διεθνούς κοινότητας και η απροθυμία των ΗΠΑ σκοτώνουν το συριακό λαό», είπε ο Σάμπρα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Η σφαγή αυτή δίνει τη «χαριστική βολή» στις προσπάθειες για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία, πρόσθεσε.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς κάνει χρήση χημικών όπλων. Όμως τα σημερινά εγκλήματα συνιστούν ένα σημαντικό σημείο καμπής στις επιχειρήσεις του καθεστώτος. Αυτή τη φορά έγιναν για να εξοντώσουν και όχι για να τρομοκρατήσουν» τον λαό, πρόσθεσε.

Οι συριακές αρχές διαψεύδουν τις καταγγελίες των ακτιβιστών της αντιπολίτευσης ότι ο στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στις επιχειρήσεις αυτές. Ωστόσο σε βίντεο από τις συνοικίες ανατολικά της πρωτεύουσας διακρίνονται άνθρωποι να βήχουν καθώς πνίγονται, κάποιοι έχουν αφρούς στο στόμα ενώ πολλοί κείτονται νεκροί, χωρίς σημάδια από εμφανή τραύματα.

newpost.gr