Καψής: Ανυπόστατα τα περί μισθού μου 450.000 ευρώ το χρόνο

Ανυπόστατα χαρακτηρίζει ο υφυπουργός για τη Δημόσια Τηλεόραση Παντελής Καψής τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ετήσιες απολαβές του ανέρχονται στα 450.000 ευρώ.

Παράλληλα, κάνει λόγο για «κακοήθεια» και «συκοφάντηση» από την πλευρά των συνδικαλιστών της ΕΡΤ που αναπαρήγαγαν την είδηση στην ιστοσελίδα τους και διευκρινίζει ότι το ύψος του μισθού του είναι όσο των άλλων υφυπουργών.

Οσον αφορά στο ποσό των 450.000 ευρώ τονίζει ότι είναι ο προϋπολογισμός λειτουργίας του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Δημόσιας Τηλεόρασης με πρόβλεψη πρόσληψης 20 ειδικών συνεργατών, οι οποίες, όμως, όπως αναφέρει ο κ. Καψής στην ανακοίνωσή του ούτε έγιναν ούτε πρόκειται να γίνουν. «Στο γραφείο μου εκτός από τη γραμματεία (4 άτομα) απασχολούνται 5 ειδικοί συνεργάτες», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Παντελής Καψής.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση του Παντελή Καψή έχει ως εξής:

«Η «αποκάλυψη» ότι οι ετήσιες απολαβές μου ως Υφυπουργού για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανέρχονται σε 450 χιλιάδες ευρώ ξεκίνησε από ανυπόστατα blogs ακροδεξιού και όχι μόνο περιεχομένου. Θεώρησα αχρείαστο να αντιπαρατεθώ με τον οχετό του διαδικτύου. Με έκπληξη είδα την «πληροφορία» αυτή να συνεχίζει να αναπαράγεται μέχρι που έφτασε σε ιστοσελίδα συνδικαλιστών και πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ. Αναγκάζομαι λοιπόν να διευκρινίσω τα αυτονόητα:

Το ποσό αυτό δεν αφορά τις απολαβές μου. Προβλέπεται στην απόφαση για τη σύσταση της θέσης Υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και πρόκειται για τον προϋπολογισμό λειτουργίας του πολιτικού γραφείου με πρόβλεψη πρόσληψης 20 ειδικών συνεργατών. Το ίδιο ισχύει για όλα τα πολιτικά γραφεία Υπουργών και Υφυπουργών.

Οι προσλήψεις αυτές ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. Στο γραφείο μου εκτός από τη γραμματεία (4 άτομα) απασχολούνται 5 ειδικοί συνεργάτες.

Ειλικρινά λυπάμαι που δημοσιογράφοι που εργάστηκαν στην ΕΡΤ αναπαρήγαγαν με τόση ευκολία μια τέτοιου είδους πληροφορία. Όχι τόσο για την κακοήθεια και συκοφάντηση, όσο για την πρωτοφανή άγνοια (;) εκ μέρους τους του ύψους του μισθού ενός Υφυπουργού – που φυσικά είναι ο ίδιος για όλους τους Υφυπουργούς.

Παντελής Καψής»

Πηγή: iefimerida.gr