Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ινδία έχασε 5,6 δισ. δολάρια!

Ο Mukesh Ambani, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ινδία, είναι ο μεγαλύτερος χαμένος ανάμεσα στους δισεκατομμυριούχους της χώρας καθώς η υποχώρηση της ρουπίας σε ιστορικά χαμηλά, «έσβησε» το 25% της περιουσίας του.

Ο πρόεδρος της Reliance Industries Ltd (RIL), που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο συγκρότημα διυλιστηρίων στον κόσμο, έχει δει την περιουσία του να μειώνεται κατά 5,6 δισ. δολάρια από την 1η Μαΐου, καθώς η κατάρρευση της ρουπίας επιταχύνθηκε. Ο 56χρονος, έχει μείνει με περιουσία αξίας 17,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η μετοχή της RIL, του πιο πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου του Mukesh Ambani, υποχώρησε κατά 15%, σε σύγκριση με τα υψηλά του 2013.

Ο Amil Ambani, ο νεότερος αδερφός του Ινδού κροίσου, έχασε από το Μάϊο, το 17% ή 1,3 δισ. δολάρια από την καθαρή του περιουσία.

Η ινδική ρουπία είναι το χειρότερο σε απόδοση από τα μεγάλα νομίσματα στον κόσμο τον τελευταίο μήνα, βρισκόμενη υπό πίεση, καθώς οι διεθνείς επενδυτές πουλούν μετοχές των αναπτυσσόμενων αγορών, εν μέσω ανησυχιών ότι οι ΗΠΑ, θα περιορίσουν το μηνιαίο πακέτο ρευστότητας των 85 δισ. δολαρίων.

Η αξία της περιουσίας των Ινδών δισεκατομμυριούχων αξίζει λιγότερο σε δολάρια καθώς η ρουπία υποχωρεί και οι ξένοι επενδυτές πουλούν τα μερίδια που κατέχουν σε εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με στελέχη της Grand thorton LLP.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr