Η στιγμή που μικρό κορίτσι συνειδητοποιεί πως επέζησε από την επίθεση με χημικά στη Συρία

Είναι η σοκαριστική στιγμή που ένα μικρό κορίτσι ξυπνά και συνειδητοποιεί πως είναι ζωντανή. Πως έχει επιζήσει από την επίθεση με νευροπαραλυτικό αέριο (όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές και αντιπολίτευση) κοντά στη Δαμασκό.

1.300 άνθρωποι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους. Η μικρή δεν ήταν ανάμεσά τους. Ήταν όμως οι γονείς της.

Το video που «ανέβηκε» στο YouTube στις 20 Αυγούστου και έχει ήδη περισσότερα από 1 εκατομμύριο views είναι συγκλονιστικό.

«Είμαι ζωντανή, είμαι ζωντανή» φωνάζει το κορίτσι, σύμφωνα με τη Washington Post, σε κατάσταση υστερίας. Πιάνει το πρόσωπό της, το σώμα της. Προσπαθεί να συνειδητοποιήσει πως ζει.

"Είμαι ζωντανή, είμαι ζωντανή" φωνάζει - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ YOUTUBE
“Είμαι ζωντανή, είμαι ζωντανή” φωνάζει – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ YOUTUBE

Ένας νοσοκόμος προσπαθεί να την ηρεμήσει. Αλλά είναι αδύνατο.
Το βλέμμα της «προδίδει» τρόμο.

Ένα δεύτερο video αποκαλύπτει περισσότερα για το μικρό κορίτσι. Αποκαλύπτει πως το όνομά της είναι Γιουνμα. Εκλιπαρεί τον νοσοκόμο να δει τους γονείς της και σε ένα σημείο φαίνεται να προσπαθεί πείσει τον νοσοκόμο πως είναι ζωντανή…

Γαλλία: Δυναμική αντίδραση αλλά όχι εισβολή

Αν και εφόσον αποδειχθεί πως το καθεστώς Άσαντ έκανε χρήση χημικών όπλων, η Γαλλία ζήτησε δυναμική αντίδραση στη Συρία. Όμως ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς απέκλεισε το ενδεχόμενο χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης.

Εάν επιβεβαιωθεί, η θέση της Γαλλίας είναι ότι χρειάζεται να υπάρξει αντίδραση”, δήλωσε στο δίκτυο BMF-TV, κάνοντας λόγο, χωρίς άλλες διευκρινίσεις, για “δυναμική αντίδραση” και κρίνοντας “αδύνατη” την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων επί του πεδίου.

Αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι σε θέση να λάβει μία απόφαση για την επίθεση με χημικά όπλα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τότε οι αποφάσεις θα ληφθούν “με άλλους τρόπους”, προειδοποίησε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

 

NewsIt.gr