«Ετοιμοθάνατος» δηλώνει ο Τάισον

Ο πρώην αδιαφιλονίκητος παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών Μάικ Τάισον, ισχυρίζεται ότι είναι στα «πρόθυρα του θανάτου» από τη συνεχή χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ.

Ο Τάισον, 47 ετών, παραδέχθηκε τη συνεχή κατάχρηση ουσιών, αλλά πρόσθεσε πως είναι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα καταφέρει να «καθαρίσει».

«Ελπίζω να με συγχωρήσετε, θέλω να ζήσω μια διαφορετική ζωή τώρα» τόνισε.

«Θέλω να ζήσω νηφάλια. Δε θέλω να πεθάνω. Είμαι στα πρόθυρα του θανάτου, γιατί είμαι ένας αμετανόητος αλκοολικός» δήλωσε ο Τάισον στην εκπομπή «Friday Night Fights» του ESPN.

«Μερικές φορές είμαι κακός. Έκανα πολλά άσχημα πράγματα, θέλω να με συγχωρήσετε».

Στην ηλικία των 20, το 1987, ο Μάικλ Τάισον κατέκτησε το ρεκόρ του νεότερου πυγμάχου έχοντας κερδίσει τους τίτλους βαρέων βαρών στα WBC, WBA και IBF.

Ωστόσο πέντε χρόνια αργότερα, ο Τάισον καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση για το βιασμό της Ντεζιρέ Ουάσινγκτον.

Επέστρεψε στα ρινγκ, αλλά αποσύρθηκε από το άθλημα το 2206, ενώ το 2007 καταδικάστηκε σε 24 ώρες φυλάκιση και 360 ώρες κοινωφελούς εργασίας για κατοχή ναρκωτικών και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο Τάισον δήλωσε πως δεν έχει πιει και δεν έχει πάρει ναρκωτικά τις τελευταίες έξι ημέρες, και πως αποτελεί θαύμα για τον ίδιο.

«Έλεγα ψέματα σε όλους πως ήμουν νηφάλιος. Τώρα όμως είναι αλήθεια. Αυτή είναι η έκτη μέρα μου. Δεν πρόκειται να ξανακάνω χρήση ναρκωτικών» τόνισε.

Πηγή: BBC