Διώκεται για απάτη 40 εκατ. δολαρίων ο Ντόναντ Τραμπ

Ο γνωστός μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, που κάποτε είχε όνειρα να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, κατηγορείται πως εξαπάτησε τους σπουδαστές του “πανεπιστημίου” που ίδρυσε το 2005 και τώρα καλείται να επιστρέψει 40 εκατομμύρια δολάρια!

Τη δίωξη ανακοίνωσ ο ίδιος ο γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

“Το γραφείο μου άσκησε διώξεις σε βάρος του Τραμπ και του Πανεπιστημίου Τραμπ, γιατί αυτό λειτούργησε χωρίς άδεια και γιατί εξαπάτησε τους ενδιαφερόμενους”, γράφει ο Ερικ Σνάιντερμαν στο λογαριασμό του στο Twitter.

Το “Πανεπιστήμιο Τραμπ” που σήμερα έχει μετονομαστεί σε “Επιχειρηματικό Ινστιτούτο Τραμπ”, οργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια επί πληρωμή για επιχειρηματίες, αλλά δεν δίνει διπλώματα.

Ο εισαγγελέας κατηγορεί τον εκατομμυριούχο και σφοδρό πολέμιο της κυβέρνησης Ομπάμα, ότι χρησιμοποίησε την “φήμη” του και έδωσε “ψευδείς υποσχέσεις” για να πείσει τους Νεοϋορκέζους να εγγραφούν στα μαθήματα και τα σεμινάρια που δίδονταν μέσω του “πανεπιστημίου του”.

Σύμφωνα με τον Σνάιντερμαν, τουλάχιστον 5.000 Αμερικανοί φέρεται να εξαπατήθηκαν από το 2005 έως το 2011 δαπανώντας 40 εκατομμύρια δολάρια για να παρακολουθήσουν μαθήματα που αποδείχτηκαν ότι ήταν “απάτη”.

Ο Τραμπ αντέδρασε αμέσως με έναν καταιγισμό μηνυμάτων του στο Twitter κατηγορώντας τον Σνάιντερμαν, τον οποίο χαρακτηρίζει “ανόητο” και “αναποτελεσματικό”, για “κυνήγι μαγισσών” και για πρόθεση να τον “εκβιάσει”.

Ο Τραμπ αμφισβήτησε την αμερικανική ιθαγένεια του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα όπως και την γνησιότητα της ληξιαρχικής πράξης γέννησής του.

Ο εισαγγελέας τού απάντησε ότι ο καθένας οφείλει να “είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του” όποια κι αν είναι η “περιουσία” του ή η “δημοφιλία” του.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε συμπαραταχθεί με τους Ρεπουμπλικανούς, μετά με τους Δημοκρατικούς, έγινε ανεξάρτητος και μετά εκ νέου Ρεπουμπλικανός, σκόπευε το 2011 να θέσει υποψηφιότητα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές πριν τελικά αποφασίσει να μείνει εκτός της κούρσας για τον Λευκό Οίκο.

NewsIt.gr