Για …τρεις μέρες θα απολογείται ο Άκης- Ουδέν επί της ουσίας την πρώτη ημέρα

Αυτό που όλοι όσοι γνωρίζουν τον Ακη Τσοχατζόπουλο και κάτι παραπάνω έζησαν όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Σημειώνεται ότι η απολογία του πρώην υπουργού δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ όπως ο ίδιος έχει πει, μπορεί να απολογείται και επι τρείς ημέρες!
Η απολογία ξεκίνησε το πρωί, και μέχρι στιγμής ο κ. Τσοχατζόπουλος κινούμενος σε προσωπικό έντονο ύφος δεν έχει πει τίποτα για την ουσία της υπόθεσης.
Μίλησε για την σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη και την άδικη, όπως είπε προφυλάκισή της,  κατηγόρησε ευθέως τον Γιώργο Παπανδρέου ότι τα ενορχήστρωσε όλα για να τον εξοντώσει πολιτικά και ζήτησε συγγνώμη από κάποιους που προφυλακίστηκαν εξαιτίας του.
Άξιοι αναφοράς είναι όμως και οι απίστευτοι διάλογοι με τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα, το οποίο χαρακτήρισε βαριά άρρωστο.
Βάλατε στη φυλακή μάνα ανήλικου παιδιού
«Μάνα ανήλικου παιδιού η σύζυγος μου βρέθηκε στη φυλακή. Το ίδιο και η κόρη μου μάνα τριών ανήλικων παιδιών», είπε ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Και πρόσθεσε: «Εχω και ένα παιδί επτά ετών που αναγκαστικά βρέθηκε αναγκαστικά εξόριστος 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα».
Είναι υπουργός ο Αβραμόπουλος; Α! Τον έφαγε ο Βενιζέλος!
Αναφερόμενος στα λάθη όσων των διαδέχθηκαν στο υπουργείο Άμυνας, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε χαρακτηριστικά:
«Έχουν αφήσει τα υποβρύχια να… στέκονται εκεί: Σπηλιωτόπουλος, Παπαντωνίου, Μεϊμαράκης, Βενιζέλος. Μεγάλα ονόματα!» Τότε ένας εκ των δικηγόρων του πρόσθεσε: «Και ο Αβραμοπουλος…»
Και τότε ο Τσοχατζόπουλος με εμφανή διάθεση για ειρωνεία είπε: «Ηταν και ο Αβραμοπουλος; Δεν το πήρα χαμπάρι, Δεν ήταν υπουργός Εξωτερικών; Α! Τον έφαγε ο Βενιζελος!»
Οι διάλογοι με τον Ζήγρα
«Ο εξάδελφος μου, Νίκος Ζήγρας, είναι βαριά άρρωστος. Οχι λόγω της λευχαιμίας. Εχει υποστεί ζημιά ψυχική. Εχει ψυχική καταπίεση, δεν μπορεί να κάτσει φυλακή. Τον χειραγώγησε, τον έκανε όργανο του ο ανακριτής, ο Μάλλης. Θα ασκήσω δίωξη εναντίον του. Εσείς ακούτε εδώ πέρα, μέσω του Ζήγρα, τη φωνή του Μάλλη. Αυτός τον έβαλε μέσα, και αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο. Τώρα ο σχέσεις του έχουν αλλάξει, υπάρχει εμφανώς μια συναλλαγή. Ο Ζήγρας πάντως ήταν αυτόνομος επιχειρηματίας. Ο,τι έκανε, το έκανε για λογαριασμό του. Τον λυπάμαι, η μάνα του -αδελφή της μητέρας μου-, μου ήταν πολύ αγαπητή. Δεν θα πω τίποτε άλλο».
«Εσυ είσαι βαριά άρρωστος!» του απάντησε οργισμένος ο Ζήγρας.
Για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου
Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, ενώπιον των δικαστών, επανέλαβε και σήμερα ότι όλη η ποινική εμπλοκή του είναι αποτέλεσμα «σκευωρίας που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ» και υποστήριξε ότι «κάποιοι εμπνεύστηκαν τη διαδικασία εξόντωσης του εσωκομματικού αντιπάλου».
Είπε επίσης ότι, από το στάδιο της έρευνας της υπόθεσης από τη Βουλή, στελέχη του ΠΑΣΟΚ -τα οποία προσδιόρισε ως «πιστούς ανθρώπους στον πρώην πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου»- «μας λανσάρανε ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο που ήρθε έτοιμο από νομική εταιρία».
Ο πρώην υπουργός στράφηκε, με την έναρξη της απολογίας του και σε βάρος κατά των δικαστών και εισαγγελέων, καθώς όπως ανέφερε «υπάρχουν κέντρα πολιτικοδικαστικά, που ασκούν εξουσία εδώ και καιρό με παρεμβάσεις στην ελληνική κοινωνία και στις διεθνείς σχέσεις». Αναφορά έκανε επίσης και στην τρόικα, χαρακτηρίζοντας «ανάλγητη» τη συμπεριφορά των δανειστών.
Για τους συγκατηγορουμένους του, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε πως νιώθει τύψεις γιατί «αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα είχαν προφυλακιστεί». Είστε εκτεθειμένοι στην κοινή γνώμη, είπε στους δικαστές«Είχατε μια τάση να μένετε στα μικρά» και άσκησε κριτική για τη μη κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ, κλήτευση που θα «οδηγούσε στην ουσία της υπόθεσης. Το δικαστήριο είναι εκτεθειμένο στην κοινή γνώμη», είπε.
Ο ίδιος απευθύνθηκε μάλιστα στον πρόεδρο τόνισε ότι το δικαστήριο έχει απορρίψει σχεδόν όλα τα αιτήματά του, αιτήματα «σοβαρά, νομικά».
Σε αναφορά του στα της Δικαιοσύνης, και ειδικότερα σε εισαγγελείς πρωτοδικών, ο πρώην υπουργός μίλησε για «ομάδα δικαστικής και πολιτικής παρέμβασης» ενώ χαρακτήρισε πολλές από τις τρέχουσες πολιτικές διώξεις «πρωτοφανή εργαλεία» στην πολιτική ζωή της χώρας.
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε και συγκλονισμένος από την κατηγορία ότι «τα έχει πάρει». «Είναι συγκλονιστικό για έναν άνθρωπο σαν και εμένα, με σαράντα χρόνια στην πολιτική.

Πηγή: Onalert.gr