Μεγάλη μάχη των πυροσβεστών στη Λιβαδειά – Ενισχύθηκαν οι δυναμεις

Μεγάλες διαστάσεις πήρε η φωτιά η οποία ξέσπασε στις 14:30 το μεσημέρι, από άγνωστημέχρι στιγμής αιτία, μεταξύ των περιοχών Καρακόλιθος και Τσουκαλάδες που είναι κοντά στην Λιβαδειά.

Οι άνεμοι είναι πάρα πολύ ισχυροί και πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει ακόμη και την πόλη της Λιβαδειάς.

Μάλιστα, όπως θα δείτε στις δύο φωτογραφίες παρακάτω, τα μαύρα σύννεφα καπνού, έχουν φτάσει μέχρι την Αθήνα!

Οι μαύροι καπνοί όπως φαίνονται από την Καλλιθέα - ΦΩΤΟ NEWSIT
Οι μαύροι καπνοί όπως φαίνονται από την Καλλιθέα – ΦΩΤΟ NEWSIT

 

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Η φωτιά έχει σχηματίσει ένα μεγάλο μέτωπο καίγοντας κυρίως πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση αλλά και καλλιέργειες.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινήθηκαν αρχικά οι τοπικές δυνάμεις και τα 2 αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Όμως η φωτιά πήρε διαστάσεις και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν σταδιακά από άλλες δυνάμεις της Στερεάς Ελλάδας αλλά και της Αττικής.

ΦΩΤΟ από το EviaGreen
ΦΩΤΟ από το EviaGreen

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα μπήκαν στη μάχη της κατάσβεσης συνολικά 8 καναντέρ και 4 ελικόπτερα όπως επίσης και τα 2 Πετζετέλ
ενώ την ίδια στιγμή οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν και επιχειρούν συνολικά 31 οχήματα με 90 πυροσβέστες και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί και δυνάμεις του δήμου Λιβαδειάς που διαθέτει υδροφόρες…

Η φωτιά πέρασε έξω από τη Χαιρώνεια και τώρα κινείται Ανατολικά…

Αυτή την ώρα, οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν τη φωτιά και η εκτίμησή τους είναι, ότι ακόμα κι αν φτάσει κοντά σε σπίτια, αυτά δε θα κινδυνεύσουν καθώς υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες στην περιοχή.

“Από τις 3 το μεσημέρι ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση μέσα στους καπνούς αφού η φωτιά έχει επεκταθεί σε μια έκταση πάνω από 15.000 στρέμματα” λέει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας και όπως σημειώνει “το μέτωπο που κινείται προς τη Λιβαδειά είναι πολύ μεγάλο και οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί”.

NewsIt.gr