Washington Times: Όχι σε νέα διάσωση ”δώρο” στους Έλληνες πολιτικούς

”Η γενναιοδωρία της Ευρώπης προς την Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα” γράφει η Washington Times που ”κραυγάζει” κατά τυχόν νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας.

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία του άρθρου.
”Στην ελληνική τραγωδία, ο πρωταγωνιστής υπερεκτιμά τις ικανότητές του και προκαλεί καταστροφή στον εαυτό του και την οικογένειά του. Οι ευρωπαίοι πολιτικοί συμμερίζονται αυτή τη μοιραία υπερηφάνεια, νομίζοντας ότι μπορούν να συνεχίσουν να δανείζονται από τις μελλοντικές γενιές χωρίς συνέπειες. Τελευταία υπερβολή τους είναι ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι το έθνος του θα πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού για τη διάσωση Ελλήνων πολιτικών από τις συνέπειες της δικής τους σπατάλης. Με τις γερμανικές εκλογές να απέχουν λιγότερο από ένα μήνα, μένει να δούμε αν οι γερμανοί φορολογούμενοι θα έχουν κάτι να πουν γι’ αυτό.

Οι διασώσεις είναι ένα δώρο για τους Έλληνες πολιτικούς

Τα δύο πρώτα πακέτα βοήθειας ανήλθαν σε περισσότερα από 321 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια, με τους ιδιώτες επενδυτές να χάνουν το μισό της αξίας των ομολόγων τους. Το επόμενο σχέδιο διάσωσης αναμένεται να είναι μικρότερο, και θα μπορούσε να μη υπερβαίνει τα 15 δισ. δολάρια (περίπου 11 δισ. ευρώ), κενό που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εκτιμά ότι υπάρχει από τα προηγούμενα πακέτα διάσωσης. Αυτά τα πακέτα διάσωσης συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, κάτι που σημαίνει ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι κατέβαλαν μέρος του λογαριασμού.

Οι διασώσεις είναι ένα δώρο για τους Έλληνες πολιτικούς που θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους όπως και πριν (business as usual). Είναι πολύ πιο εύκολο για αυτούς να συνεχίσουν να σπαταλούν χωρίς σκέψη χρήματα άλλων από το να προχωρήσουν στο αντιλαϊκό βήμα της κατάργησης των περιττών δημοσίων υπηρεσιών και δαπανών

Η μεταφορά κεφαλαίων από μια διογκωμένη γραφειοκρατία σε μια ακόμη πιο διογκωμένη γραφειοκρατία θα καταπνίξει, δεν θα ενθαρρύνει, την απαιτούμενη ανάπτυξη. Οι διασώσεις είναι ένα δώρο για τους Έλληνες πολιτικούς που θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους όπως και πριν (business as usual). Είναι πολύ πιο εύκολο για αυτούς να συνεχίσουν να σπαταλούν χωρίς σκέψη χρήματα άλλων από το να προχωρήσουν στο αντιλαϊκό βήμα της κατάργησης των περιττών δημοσίων υπηρεσιών και δαπανών.

Η γενναιοδωρία της Ευρώπης προς την Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα”.