Νύχτα κόλαση στη Βοιωτία – Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Λιβαδειά, κάηκαν 4 σπίτια, εκκενώθηκε γηροκομείο

Δραματική η κατάσταση στη Βοιωτία, που η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό έργο που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη, δεκάδες στο νοσοκομείο Λιβαδειάς με αναπνευστικά προβλήματα.

Νύχτα εφιάλτης - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EVIAZOOM
Νύχτα εφιάλτης – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EVIAZOOM

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, 85 πυροσβέστες με 39 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα έδωσαν τεράστια μάχη αλλά η πυρκαγιά μαίνεται ακόμη αφού, το πυροσβεστικό έργο δυσχαιρένουν και οι ισχυρότατοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν και εθελοντές. Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά και οι πτήσεις ελικοπτέρων και καναντέρ.
Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς με αναπνευστικά προβλήματα.

Επί τόπου βρίσκεται ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σύμφωνα με το Star κεντρικής Ελλάδας

Τέσσερα σπίτια κάηκαν στο χωριό Άγιος Βλάσιος, σύμφωνα με όσα είπε με δάκρυα στα μάτια ο δήμαρχος Λιβαδειάς, Νίκος Παπαγγελής στο κεντρικό δελτίο του Star κεντρικής Ελλάδας.

Όλη νύχτα έκαιγε τα πάντα στο διάβα της - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ VIOTIASHOP
Όλη νύχτα έκαιγε τα πάντα στο διάβα της – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ VIOTIASHOP

Η φωτιά πλησίασε το νοσοκομείο που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα από την πόλη ενώ εκκενώθηκε το γηροκομείο στο Πέρα Χωριό, γράφει το eviazoom.
Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στην Χαιρώνεια, γράφει το eviazoom και σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή «έχουν καεί στάνες κτηνοτρόφων όπως επίσης έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τέσσερα σπίτια».

Η φωτιά ξέσπασε εχτές στις 14.30 το μεσημέρι από άγνωστη αιτία, μεταξύ των περιοχών Καρακόλιθος και Τσουκαλάδες

Η φωτιά “έγλυψε” στην κυριολεξία το μοναστήρι της Λυκουρεσης και το Λιοντάρι της Χαιρώνειας.

Εστίες φωτιάς υπάρχουν παντού. Η μεγαλύτερη είναι στους Τσουκαλάδες, ενώ το μέτωπο της πυρκαγιάς εκτείνεται σε ακτίνα σχεδόν έξι χιλιομέτρων και φτάνει μέχρι το ύψος λίγο πριν τον Ορχομενό.

Απίστευτες εικόνες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ VOTIANEWS
Απίστευτες εικόνες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ VOTIANEWS

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί εντολή για εκκένωση των χωριών Τσουκαλάδες και Πέρα Χωριό, οι κάτοικοί τους έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους.