Σημαντική διάκριση για Ελληνο-Αυστραλό συνθέτη και πιανίστα

Άλλη μια σημαντική διάκριση ομογενή συνθέτη και πιανίστα, Στέφανο Κασσωμένο, ο οποίος ήρθε δεύτερος στον παναυστραλιανό διαγωνισμό πιάνου Lev Vlassenko, που έγινε στο Μπρίσμπαν, εκτελώντας συνθέσεις Ρώσων συνθετών.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού είχαν προκριθεί 68 πιανίστες. Μαζί με το σημαντικό βραβείο ο 28χρονος Στέφανος Κασσωμένος έλαβε και μια επιταγή 10.000 δολαρίων. Ο Κασσωμένος έχει αμέτρητες συμμετοχές σε κονσέρτα και διαγωνισμούς, με πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία παγκοσμίως που του απενεμήθησαν στην καλλιτεχνική του πορεία.

Ο Στέφανος άρχισε να μαθαίνει πιάνο στην τρυφερή ηλικία των 4 ετών και σπούδασε Νομικά και Μουσική στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης με υποτροφία του Faculty Merit και ειδίκευση στον τομέα ερμηνείας στο πιάνο. Το Πανεπιστήμιο τον τίμησε το 2004 με την υποτροφία T. Allan McKay και τον επόμενο χρόνο τον βράβευσε με τα βραβεία Ormond Exhibition και Florence Menk Meyer που δίνονται μόνο σε κορυφαίους μουσικούς.

Επίσης, το βραβείο του Καλύτερου Ερμηνευτή (Best Performance), του απενεμήθη σε διαγωνισμό που έγινε στη Βρισβάνη, ενώ κέρδισε βραβεία στα φεστιβάλ του Dandenong και Eisteddfod στο Wollongong. Στα μαθητικά του χρόνια παρουσίασε, μεταξύ άλλων, δικό του κονσέρτο με τις συμφωνικές ορχήστρες της Αδελαΐδας και του Melbourne Grammar. Από τις συμμετοχές του στο εξωτερικό ξεχωρίζει το κονσέρτο για τη UNICEF στο Τόκιο.

Πηγή: Neoskosmos.com