«Δεν έβγαινα στον καθαρό αέρα για χρόνια» λέει η Lady Gaga

Το απόλυτο ποπ είδωλο των καιρών μας μιλάει για την καριέρα της, τις νέες «αντιπάλους» και τη μουσική της

 

Η «μανία» ξεκίνησε το 2008. Η Gaga μπήκε δυναμικά στην αγορά, με τραγούδια όπως το Poker Face, το Telephone και το Bad Romance, “χτυπώντας” συνεχώς την κορυφή των αμερικανικών και βρετανικών charts. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως η Gaga δεν είναι αυτό που ήταν. Η τραγουδίστρια δεν έχει καταφέρει, τουλάχιστον εμπορικά, να φτάσει τις παλιές τις επιτυχίες.

Στην τελευταία της συνέντευξη στον Guardian, αποκαλύπτει την… ευάλωτη πλευρά της και παραδέχεται ότι ίσως έχει μεγαλώσει λίγο, μιας και… έφαγε την σκόνη της Miley Cyrus στα βραβεία MTV, πριν από λίγες ημέρες.

Η… εξτραβαγκάντζα που «ακολουθεί» τη Lady Gaga πολλές φορές έχει επισκιάσει τη μουσική της, λένε αυτοί που ξέρουν. Φορέματα από κρέας, τρελά καπέλα, μαλλιά σε διάφορα χρώματα, η κατά κόσμον Stefani Germanotta είναι πολύ τολμηρή και της αρέσει η δημόσια έκθεση.

«Όχι» λέει η ίδια. «Κρυβόμουν μέσα στο σπίτι μου. Κρυβόμουν για πολύ καιρό, για να διατηρήσω την εικόνα μου ως αυτή η περίεργη σούπερ σταρ. Δεν εννοώ ότι είμαι σούπερ σταρ, αλλά ότι με έβλεπαν μόνο έτσι ντυμένη και φτιαγμένη στα καλύτερά μου. Φαντάζεστε πως είναι να μην νιώθεις τον καθαρό αέρα στο πρόσωπο σου; Τον στερήθηκα για χρόνια. Ήμουν σε εσωτερικούς χώρους όλη μέρα και μετά κατέβαινα σε υπόγεια γκαράζ, έμπαινα σε αυτοκίνητα και μετά κατέβαινα σε γκαράζ και έμπαινα πάλι σε εσωτερικό χώρο, στούντιο ηχογράφησης ή τηλεοπτικό στούντιο ή οτιδήποτε, έκανα πρόβες για ώρες και μετά ξανά σπίτι. Οι μεγαλύτερες βόλτες που έκανα με τα πόδια ήταν από το αμάξι στο αεροπλάνο, περπατώντας στους διαδρόμους προσγείωσης».

Το νέο της άλμπουμ ARTPOP, είναι έτοιμο να βγει στην αγορά και το πρώτο σινγκλ της δεν έχει δεχτεί την υστερική αποδοχή παρελθοντικών hits. Οι φαν της είναι το πιο σημαντικό πράγμα γι’ αυτήν και την πιστεύουν όσο ποτέ, διατείνεται. Το άλμπουμ της Born this Way είναι η Βίβλος τους.

Το Born this Way πούλησε, το 2011, 6 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, αλλά το τελευταίο τουsingle, Marry the Night, δεν έφτασε καν στο top 10 και ήταν η πρώτη φορά. Αλλά η Gaga έχει μια εξήγηση για όλα.

«Όπως είπε και ο Μάικλ Τζάκσον, όσο μεγαλύτερο το όνομα τόσο μεγαλύτερος στόχος. Νιώθω ότι με καταδιώκουν και μάλιστα ότι πια απορούν πως δεν με έχουν καταστρέψει ακόμα» αποκαλύπτει στον δημοσιογράφο.

«Παίρνουν ικανοποίηση όταν πιστεύουν ότι με χτυπάνε. Είναι διασκέδαση για τον κόσμο να μου επιτίθεται, χωρίς καν να έχει ακούσει τη μουσική μου και το τελευταίο άλμπουμ. Δεν γνωρίζουν τον κόπο μου και τι έχω κάνει για να φτάσω ως εδώ, τι υπάρχει πίσω από την ερμηνεία μου. Οπότε δεν με ενδιαφέρει, απλά είναι πολύ σοκαριστικό να βλέπεις που είμαστε σαν κοινωνία».

Βιάζεται να δικαιολογήσει τη μέτρια υποδοχή του Applause: «Δεν έχει ούτε δύο εβδομάδες που βγήκε και όλοι λένε “ξόφλησε η Gaga”, γιατί δεν είμαι νούμερο 1 στα charts ακόμα. Ούτε ασχολούνται με τη μουσική ούτε με ξέρουν σαν καλλιτέχνη. Εγώ πιστεύω ότι μόλις έχεις μερικά νούμερο 1, έχεις αποδείξει την αξία σου και δεν έχεις πια να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν».

Για κάποιους η αποτυχία της οφείλεται στο ότι το κομμάτι είναι πολύ αυτοαναφορικό. Η ίδια υποστηρίζει πως είναι για όλους: «Εγώ θέλω να νιώθετε έτσι όλοι, ότι ζείτε για το χειροκρότημα, θέλετε όλοι να σας θαυμάζουν και να σας επικροτούν».

«Δεν με πειράζει αν κάποιοι δεν γουστάρουν το άλμπουμ. Οι πραγματικοί μου fans θα το πιάσουν. Ας λένε ό,τι θέλουν για το πόσο αυθεντική είμαι, αλλά εγώ έκανα το γύρο του κόσμου με αυτή την περιοδεία για τους οπαδούς μου».

Όταν ο δημοσιογράφος την ρωτάει για τα τελευταία βραβεία MTV, όπου έκανε μια ακόμα τρελή εμφάνιση, η οποία όμως επισκιάστηκε από την Miley Cyrus, αυτή απαντάει: «Η παρουσίαση που έκανα δεν ήταν για να βγάλω τα ρούχα μου. Ήθελα απλά να είναι δυναμική, όμορφη και με αυτοπεποιθηση. Δεν με νοιάζει που έδωσαν περισσότερη έμφαση σε άλλες παρουσίες, δεν είναι διαγωνισμός. Εγώ κάνω αυτό που ξέρω και αυτές αυτό που ξέρουν. Όλα καταγράφηκαν, και τα καλά και τα κακά».

Το περισσότερο ενδιαφέρον όμως το αφήνει για το τέλος η Gaga. «Έκρυβα πολύ τον πόνο μου τα τελευταία χρόνια. Και τώρα, αποφάσισα να βγάλω τις περούκες και έγινα ο εαυτός μου για τοARTPOP. Για να δείξω οτι μπορώ να είμαι το ίδιο καλή χωρίς όλα αυτά. Γιατί ήθελα να μεγαλώσω, να εξελιχθώ και αυτό γίνεται εκ των έσω»

Τώρα η Gaga περπατάει στους δρόμους όσο περισσότερο μπορεί…

Protothema.gr