Με Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο απειλεί η Συρία

Το συριακό καθεστώς δεν θα υποκύψει απέναντι στις απειλές της Δύσης για στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της Συρίας, «ακόμη κι αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος», δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φάισαλ Μόκνταντ.

«Κανένας Σύρος δεν μπορεί να θυσιάσει την ανεξαρτησία της πατρίδας του» είπε ο Μόκνταντ, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Σύρος αξιωματούχος τόνισε ότι η Δαμασκός θα κινητοποιήσει τους συμμάχους της απέναντι στον γαλλοαμερικανικό άξονα και πρόσθεσε ότι το καθεστώς έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να αντιμετωπίσει ένα ενδεχόμενο πλήγμα από τη Δύση. «Δεν πρόκειται να δώσουμε πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει η Συρία όμως έλαβε όλα τα μέτρα για να απαντήσει σε μια τέτοια επίθεση», είπε.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αυτή τη στιγμή κινητοποιούν τους συμμάχους τους ενόψει μιας επίθεσης εναντίον της Συρίας. Νομίζω ότι και η Συρία, από την πλευρά της, έχει το δικαίωμα να κινητοποιήσει τους δικούς της συμμάχους και αυτοί οι τελευταίοι θα της παράσχουν κάθε είδους υποστήριξη» συνέχισε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το θέμα αυτό.
newpost.gr