Ιδού ποιοι μας βρίζουν:Οι Γερμανοί κρύβουν τις οικονομίες τους σε πάνες!

Στα πιο παράξενα μέρη κρύβουν τα χρήματά τους οι Γερμανοί, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τη φορολογία. Παράλληλα, όλο και περισσότεροι αποσύρουν από τις ελβετικές τράπεζες τις καταθέσεις τους, εξαιτίας μιας πιθανής άρσης του τραπεζικού απορρήτου.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι ελβετικές τράπεζες βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» της διεθνούς εκστρατείας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ενώ η κυβέρνηση της Γερμανίας καταβάλλει προσπάθειες για να περιορίσει τους αδήλωτους πόρους των φορολογουμένων της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υπόθεση του προέδρου της Bayern Μονάχου Uli Hoeness, ο οποίος χρησιμοποιούσε το λογαριασμό του στην Ελβετία για να μην πληρώσει φόρους στη χώρα του, καθώς και η αγορά ελβετικών τραπεζικών δεδομένων από γερμανικά κρατίδια,  έχει τρομοκρατήσει τους Γερμανούς, που ήλπιζαν να αποφύγουν τη φορολογία στις ελβετικές τράπεζες.

Στη συνέχεια, το Bloomberg σημειώνει πως Γερμανοί και Βρετανοί, που δεν μένουν μόνιμα στην Ελβετία, το 2010 δεν δήλωσαν περίπου 175 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της  Booz & Co. Από τότε, έχουν κατατεθεί στη Γερμανία πάνω από 36.000 αιτήσεις για φορολογική αμνηστία.  Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν θέλουν να συμμορφωθούν με το νόμο,  ο οποίος απαιτεί τη δήλωση ρευστού άνω  των 10.000 ευρώ στα σύνορα.

Στα πιο περίεργα μέρη εντοπίζονται τα χρήματα

Στην πόλη Lindau της Βαυαρίας, οι τελωνειακοί υπάλληλοι συνέλαβαν κάποτε έναν άνδρα, που είχε κρύψει 25.000 μέσα σε μία πίτα.

«Μία 72χρονη φορούσε κορσέ, τον οποίο είχε γεμίσει με 150.000 ευρώ, λέει χαρακτηριστικά ο Markus Ueckert, εκπρόσωπος τελωνείου στ Loerrach, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. «Σε μία άλλη περίπτωση, ένας κρατούσε δύο κουτιά με πάνες ακράτειας, τα οποία περιείχαν 140.000 ευρώ», συμπληρώνει.Στο Singen, ένα ζευγάρι συνταξιούχων είχε κρύψει τις οικονομίες του μέσα στα παπούτσια τους, ενώ κάποιος είχε συγκεντρώσει ένα μικρό θησαυρό μέσα στην μπαταρία του αυτοκινήτου του, υπογραμμίζει το πρακτορείο και αναφέρει ότι η πλέον δημοφιλής κρυψώνα είναι τα εσώρουχα ή μια κρυφή ζώνη.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr