Ζήγρας σε Άκη: Ομολόγησε επιτέλους και ζήτα συγγνώμη από τον ελληνικό λαό!

Ρεπορτάζ : Έλενα Σιάνου

Πηγή:Newpost.gr

Με συνεχείς αντεγκλίσεις και εντάσεις συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία του τριμελούς Εφετείου στην τελευταία ευκαιρία των κατηγορουμένων στη δίκη για το ξέπλυμα μαύρο χρήματος για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Τεταμένο ήταν το κλίμα όταν ο Νίκος Ζήγρας ζήτησε από τον ξάδελφο του, Άκη Τσοχατζόπουλο, να ομολογήσει και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. «Εγώ ήμουν ο μόνος που τον προστάτευε όλα αυτά τα χρόνια. Ήμουν εγώ που τον στήριζα χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Από αγάπη θέλω να τον προστατεύσω και τώρα. Όταν η οικογένειά του γλεντούσε με αμαρτωλά χρήματα εγώ πήγαινα στην κόλαση. Άκη ομολόγησε και ζήτα συγγνώμη από τον κόσμο, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε», τόνισε ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος έβαλε και κατά πολλών ακόμη κατηγορουμένων.

Την ίδια ώρα, η Βίκυ Σταμάτη, έκανε έκκληση στο δικαστήριο να τελειώσει η «άδικη» προφυλάκισή της. Όπως σημείωσε σε δραματικούς τόνους, «Ο γιος μου, ο ήρωάς μου, περιμένει με αγωνία εμένα την αγαπημένη του μανούλα να τον γράψω στη Δευτέρα Δημοτικού».

Στη συνέχεια η κυρία Σταμάτη αναφέρθηκε στην διαχείριση των οικονομικών της οικογένειας από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. «Ήμουν απόλυτα εξαρτημένη από τον σύζυγό μου όσον αφορά στις δαπάνες της οικογένειας. «Πως να ξέρω την παράνομη προέλευση τους; Άλλωστε, όταν η σύζυγος ασχολείται με τα οικιακά, στην Ελλάδα, τα αφήνει όλα στο σύζυγο» υποστήριξε.

Την απάλαξη των κατηγοριών από τη Βίκυ Σταμάτη ζήτησε στη συμπληρωματική απολογία και ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός έκανε έκκληση προς το δικαστήριο να απελευθερώσει τη γυναίκα του. «Εγώ αποκλειστικά και εν λευκώ είχα τη διαχείριση όλων των οικονομικών της οικογενείας μας. Η επένδυσή της στη Διονυσίου Αρεοπάγιτου έγινε βραχνάς για την ίδια, ενώ την έκανα εγώ. Αγοράστηκε νόμιμα, κακώς λένε, ότι υπάρχει ξέπλυμα χρήματος. Η Βίκυ έχει ήδη τιμωρηθεί σκληρά» σημείωσε.

Από την πλευρά της, η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου στην απολογία της καταφέρεται εναντίον του Τσοχατζόπουλου. «Θλίβομαι και αγανακτώ με όσα έχει πει ο ο Άκης για το σπίτι της Αρεοπαγίτου. Εγώ τον εξυπηρετούσα για να κρυφτεί πίσω από τη Nobilis. Δεν νόμιζα ότι έκανα κάτι παράνομο, ούτε έχω να πω κάτι άλλο για όσα του καταμαρτυρούν. Με πιέζουν πολλοί να αλλάξω αυτά που έχω πει, εγώ όμως λέω μόνον την αλήθεια, αλλά άλλοι με… ευγενή καταγωγή λένε ψέματα» υποστήριξε η κυρία Λαμπροπούλου αφήνοντας σκληρά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Τέλος, «καταπέλτης» ήταν στην κατάθεσή του και ο Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος κατηγόρησε για όλα τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αρνήθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε να απαλλαχθεί για να μην… αυτοκτονήσει.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/269871/zhgras-se-akh-omologhse-epiteloys-kai-zhta-syggnwmh-apo-ton-ellhniko-lao#ixzz2e18iJezB