Σάντος: Νιώθω ντροπή για το Α΄Ημίχρονο

Την απίστευτη «έκρηξη» του Φερνάντο Σάντος προκάλεσε η εμφάνιση της Εθνικής στο Λιχτενστάιν, αφού παρά τη νίκη, ο Πορτογάλος Ομοσπονδιακός τεχνικός, μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για την κάκιστη εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Σάντος ήταν έξαλλος και δεν έκρυψε ότι αισθάνεται ντροπή για την εικόνα του Α’ μέρους, ενώ χαρακτήρισε την ως καρικατούρα την εμφάνιση στο α’ μέρος. Αντίθετα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της επανάληψης.

«Σαν προπονητής, νιώθω ντροπή για το α’ ημίχρονο. Ελπίζω και οι ποδοσφαιριστές να νιώθουν το ίδιο. Ήμασταν μια καρικατούρα ποδοσφαιρικής ομάδας. Αν ήμουν στην εξέδρα θα έλεγα ότι η ομάδα με τα μπλε ήταν η Ελλάδα που θέλει την πρόκριση για το Μουντιάλ. Ούτε μαρκάραμε, ούτε πιέζαμε. Ο αντίπαλος έπαιζε όπως ήθελε. Δεν βγάλαμε ούτε έναν αυτοματισμό από αυτούς που δουλεύαμε στην εβδομάδα.

Ό,τι έγινε είναι καλό για να καταλάβουμε ποιοι είμαστε. Για να αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς με σοβαρότητα. Και αυτό το καταλάβαμε και μπήκαμε σαν ομάδα ποδοσφαίρου στην επανάληψη. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, φαινόταν ότι το γκολ θα μπει κάποια στιγμή.

Οπότε μετά από 90 λεπτά μπορούμε να πούμε ότι κερδίσαμε δίκαια. Ότι ήμασταν θεωρητικά το φαβορί και το αποδείξαμε στο γήπεδο στο β’ ημίχρονο. Αλλά από τη στιγμή που θέλουμε να βρεθούμε στο Μουντιάλ, πρέπει να το δείξουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».

Όσον αφορά στο «δώρο» της Σλοβακίας με τη νίκη μέσα στη Βοσνία, ο Σάντος σχολίασε: «Όλη την εβδομάδα προετοιμάσαμε τους παίκτες για να κάνουμε το 4Χ4 και να μην βαράμε το κεφάλι μας στον τοίχο αν έχουμε μια ευκαιρία να περάσουμε απευθείας. Ακόμα βέβαια δεν εξαρτάται από εμάς. Φυσικά το άλλο αποτέλεσμα, περιπλέκει τον όμιλο καθώς μπαίνει και η Σλοβακία στο παιχνίδι της πρόκρισης. Και το είχαμε πει ότι θα το κυνηγήσει μέχρι τέλους η Σλοβακία».

Μήτρογλου: «Υποχρέωση να πάμε στο Μουντιάλ»

Ο «χρυσός» σκόρερ της Εθνικής, Κώστας Μήτρογλου, υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να περάσει η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Μήτρογλου στην κάμερα του MEGA:

Για το τι σκέφτεται όταν το ματς δεν τον «πάει»: 
«Είναι δύσκολο αλλά πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να μην σε βάζει τίποτα από κάτω. Το πιστεύαμε σήμερα ότι θα μπει κάποια στιγμή το γκολ».

Για τα γκολ και τις καλές εμφανίσεις στα τελευταία ματς της Εθνικής:«Χαίρομαι για τα γκολ που βάζω, προσπαθώ να δικαιώσω τον προπονητή μου. Και πάνω από όλα είναι η ομάδα και προσπαθώ να είμαι έτοιμος για να τη βοηθάω».

Για το αν προκριθούμε απευθείας ή με μπαράζ: «Δεν ξέρω πώς θα πάμε. Αλλά είναι υποχρέωσή μας να πάμε εκεί».

Για το γκολ:
 «Ωραία μπαλιά του Κατσουράνη, τέλεια πάσα του Τοροσίδη, εγώ βάζω απλά το πόδι μου. Το πανηγυρίσαμε όλοι μαζί σαν ομάδα».

Για το πρώτο ημίχρονο: «Δεν δείξαμε ότι θέλουμε να πάμε στο Μουντιάλ. Μας μίλησε στο ημίχρονο ο προπονητής και το αλλάξαμε».