Κόντρα Κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Πρωθυπουργού

Με σκληρή γλώσσα απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά «επικίνδυνο για τη χώρα και τους πολίτες της».

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι «πλασάρει τη ”θεωρία των δύο άκρων” για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη πλήττοντας έτσι τη δημοκρατία τη στιγμή που συνεργάτες του προτείνουν συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, σερβίρει ένα πρωτογενές πλεόνασμα και στοιχεία που του κάνει δώρο η αμαρτωλή ΕΛΣΤΑΤ για να εξωραΐσει την καταστροφή και τον πόνο που έχει προκαλέσει στον ελληνικό λαό».

«Είναι καιρός να σταματήσει να κρύβεται και να απολογηθεί για την πολιτική του. Έστω για μια φορά πριν αποχωρήσει οριστικά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, κάνει λόγο για «μια παραληρηματική ομιλία άνευ προηγουμένου» και υποστηρίζει ότι «το βασικό ερώτημα που άφησε ο πρωθυπουργός να πλανάται είναι εάν ξέρει σε ποια χώρα βρίσκεται».

«Ο κ. Σαμαράς βλέπει φρένο στην ανεργία τη στιγμή που 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δουλειά, ”τάξη” στην παιδεία και την υγεία όταν κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, βιωσιμότητα στο δημόσιο χρέος όταν αυτό αυξάνεται, νοικοκύρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία όταν αυτά βρίσκονται υπό κατάρρευση, πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη στα ερείπια της ύφεσης και της ισοπέδωσης. Δεν γνωρίζουμε ούτε σε ποια ακριβώς χώρα νομίζει ότι μιλά ο πρωθυπουργός, ούτε από που ακριβώς αντλεί το θράσος για να καταφεύγει σε τόσα γελοία ψέματα για να δικαιολογήσει την εθελούσια υποτέλειά του στους δανειστές», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ.Σαμαράς ξέρει σε ποια χώρα βρίσκεται; | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/120928#ixzz2eDsDO0uf

Σε σκληρό ύφος απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι «θλιβερή».

Ο Σίμος Κεδίκγολου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ τόνισε χαρακτηριστικά:

«Εiναι εξαιρετικά θλιβερό να διαπιστώνει κανείς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να αρθρώσει σοβαρό και στοιχειοθετημένο λόγο, ακόμα κι όταν πρέπει να απαντήσει σε συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, όπως αυτή στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ.

Αυτό, όμως, που διάχυτα αναδύεται από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έχουν ποντάρει τα πάντα στην καταστροφή της χώρας.

Η πραγματικότητα θα τους διαψεύσει και πάλι».

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «πάλι καλά για τον πρωθυπουργό που υπάρχει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που συμφωνεί μαζί του και βλέπει σημάδια ανάκαμψης μέσα στα συντρίμμια που αφήνει το μνημόνιο».

Η πραγματικότητα, όμως, της πλειοψηφίας της κοινωνίας, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμία σχέση με τους μνημονιακούς παραδείσους στους οποίους αυτοί και μόνο ζουν.

Πηγή: Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης με φόντο τη ΔΕΘ: «Είστε θλιβεροί» λέει ο Κεδίκογλου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/120943#ixzz2eDrwx1TJ