Συνεργασία Βόρειας Ρηναρίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Περιφέρια Πελοποννήσου και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (ΒΡΒ) ξεκινούν συνεργασία σε όλους τους τομείς. Γι αυτόν τον λόγο κλιμάκιο της ΒΡΒ θα επισκέφθηκε επίσημα την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 4 έως 6 Σεπτεμβρίου. Το γερμανικό κλιμάκιο αποτελείτο από στελέχη της Κυβέρνησης με επι κεφαλής την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κρατιδίου κυρίας Angelika Schwall-Düren (Αγγέλικα Σβαλ-Ντύρεν). Στο κλιμάκιο συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) Δημήτρης Κούρος.

Στο πρόγραμμα του κλιμακίου συμπεριλαμβάνονταν συναντήσεις με τους Υπουργούς Οικονομικών, Εξωτερικών, Ερασίας και Εσωτερικών, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τους παραγωγικούς φορείς της περιφέρειας. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης προβλέπονται επίσης επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) συνοδεία του Δημάρχου Καμίνη και συμμετοχή σε κοινή ανοικτή εκδήλωση του γερμανικού ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ και του ΕΛΙΑΜΕΠ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Μία πρώτη επιτυχημένη πρωτοβουλία συνεργασίας είναι αυτή της κοινής καθόδου μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Πελοποννήσου στην παγκόσμια έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Κολωνία. Την πρόταση για την πρωτοβουλία συντονισμένης καθόδου των πελοπονησιακών επιχειρήσεων είχε η κυβέρνηση της ΒΡΒ.

Σύντομο βιογραφικό Αγγέλικας Σβαλ-Ντύρεν

Από το 1994 έως το 2010 βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών στην Ομοσπονδιακή Βουλή (Μπούνετσταγκ). Τον Ιούλιο του 2010 τοποθετείται Υπουργός Τύπου και Ομοσπονδιακών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην Κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ανήκει στο καθαρά ευρωπαϊκό μπλοκ των Σοσιαλδημοκρατών και στα τέσσερα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομόδας των Σοσιαλδημοκρατών που ψήφισαν υπέρ του πακέτου οικονομικής στήριξης της Ελλάδος στις 7 Μαΐου 2010 σε αντίθεση με την υπόλοιπη ομάδα που απήχε της ψηφοφορίας. Την στάση της δε αυτή εξήγησε σε τρισέλιδη ειδική δήλωση σύμφωνα με το καταστατικό της γερμανικής Βουλής καταδικάζοντας την Κυβέρνηση για την αργοπορία της να αποφασίσει να βοηθήσει την Ελλάδα.

Σύντομο βιογραφικό Δημήτρη Κούρου

Δικηγόρος Ντίσελντορφ και Αθηνών. Γενικός Γραμματέας του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Ιδιοκτηρών Ακινήτων Απόδημο Ελληνισμού (PUGA, Property Union of Greek Abroads).

Για περισσότερες πληροφορίες/συνέντευξη μπορείτε να επικοινωνήστε με τον Δημ. Κούρο στο εξής τηλέφωνο: 0049 175 412 5229

 

—————————————————————————————————————–

Die Deutsch-Hellenische Wirtschaftsvereinigung (DHW) mit Sitz in Köln ist die bundesweite Interessenvertretung von 30.000 griechischen und griechischstämmigen Unternehmern, Selbständigen und Managern in Deutschland. Sie setzt sich u.a. für die Förderung der deutsch-griechischen Wirtschafts- und Handelsbeziehungen und des unternehmerischen Nachwuchses ein. Sie ist Mitglied des Nationalen Integrationsplans der Bundesregierung und gehört zu den Erstunterzeichnern der Kampagne „Charta der Vielfalt“ der Bundesregierung. Die DHW ist beim Deutschen Bundestag als NGO akkreditiert. www.dhwv.de
DHW – Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος

  • Μη κερδοσκοπικός αυτοδύναμος οργανισμός που ιδρύθηκε το 1993 με έδρα την Κολωνία της Γερμανίας.
  • Η φωνή και η εκπροσώπηση του ομογενειακού και γερμανοελληνικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι στην Γερμανία (πάνω από 30.000 επιχειρήσεις).
  • Συνεργάζεται με επιμελητήρια, οργανισμούς και υπουργεία Ελλάδος και Γερμανίας. Σαν φορέας κοινωνικών προγραμμάτων όπως το ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ή το ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ που συγχρηματοδοτήθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και την Ε.Ε. έχει πετύχει την ίδρυση πάνω από 200 νέων θέσεων εκπαίδευσης σε επιχειρήσεις Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής επαγγελματιών και επιχειρηματιών και έχει συνδράμει θετικά στην επαγγελματική εκπαίδευση εκατοντάδων Ελληνοπαίδων και την ομαλή τους ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας της Γερμανίας.
  • ¨Εχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με τον σύνδεσμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων Γερμανίας BVMW (50.000 μέλη), τον DEHOGA (παγγερμανικό φορέα στον κλάδο εστίασης και ξενοδοχείων), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κολωνίας, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κολωνίας, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος,τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος ΣΕΠΕ και σαν πρώτη οργάνωση εκτός Ελλάδος με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).
  • Διοργανωτής των Ελληνο-Γερμανικών Επιχειρηματικών Φόρουμ και του Βραβείου Γερμανοελληνικής Επιχειρηματικότητας.
  • Βασικοί σκοποί του είναι: η δικτύωση των εν Γερμανία επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και μάνατζερ ελληνικής καταγωγής και υπηκοότητας και η σύνδεσή τους με το ομογενειακό επιχειρηματικό δυναμικό παγκοσμίως, η προώθηση των εμποροοικονομικών σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας και η ανάδειξη της κοινωνικής ευθύνης της επιχειρηματικότητας.
  • Διαπιστευμένος φορέας στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, τα ΥΠΕΞ Ελλάδος και Γερμανίας και μέλος του Εθνικού Συμφώνου Ενσωμάτωσης της Γερμανικής Κυβέρνησης.