To πρωτογενές πλεόνασμα στο επίκεντρο της ομιλίας Σαμαρά στη ΔΕΘ

Μήνυμα ελπίδας θα επιχειρήσει να στείλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στο επίκεντρο της τοποθέτησής του αναμένεται να βρεθεί η ανάγκη επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, για να τονίσει ότι είναι ορατός ο στόχος της ανάκαμψης και πως τα δύσκολα έχουν περάσει.

Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την 78η ΔΕΘ στις 10:00 και στην ομιλία που θα κάνει στη συνέχεια αναμένεται να αναφερθεί στους μέχρι τώρα καρπούς της πολιτικής της κυβέρνησης και στην περαιτέρω πορεία για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ θα κατηγορήσει και την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που τηρεί.

Στις 12:45 θα προεδρεύσει σύσκεψης με επιστημονικούς φορείς της πόλης στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Οι πύλες της ΔΕΘ ανοίγουν στις 12 το μεσημέρι για το κοινό και θα μείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 12 το βράδυ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 12:00 και στις 12:30 θα έχει συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, στα γραφεία του κόμματος.

Στον ίδιο χώρο, θα συναντηθεί στη 13:30 με τον υπουργό Πολιτισμού της Βολιβίας, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της πρωτοβουλίας «SOSτε το νερό», που αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις 18:00 θα πάρει μέρος, μαζί με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου, κατά της πολιτικής των Μνημονίων και μετά θα επισκεφθεί το κτίριο της ΕΤ- 3 όπου θα δώσει συνέντευξη στο ενημερωτικό πρόγραμμα που εκπέμπουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ.

Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί και πάλι τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου για την 78η ΔΕΘ.

Την Παρασκευή (13/9) θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων, ενώ την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Την Κυριακή (8/9) θα επισκεφθεί την 78η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα μιλήσεις προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

Από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, την Παρασκευή και το Σάββατο ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν σειρά επαφών, ενώ θα παραχωρήσουν και συνεντεύξεις Τύπου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ