Άρχισε το 11ο συνέδριο της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας

Ξεκίνησε την Κυριακή το 11ο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει στην Αθήνα η Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία, από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Στο συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, που εκπροσωπούν την αστρονομία και τα συγγενικά πεδία της αστροφυσικής και της φυσικής του διαστήματος.

Στη διοργάνωση, που γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών, θα συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στους τομείς της ηλιακής φυσικής, της φυσικής του μεσοπλανητικού χώρου, της φυσικής των αστέρων, της δομής και εξέλιξης των γαλαξιών, της θεωρίας της σχετικότητας και της κοσμολογίας.

Η επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο κεντρικό μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, με ομιλία του αστροφυσικού δρ Ι. Κοντόπουλου, με θέμα «Μαγνητικά πεδία και μελανές οπές στο Διάστημα».

Η έναρξη του συνεδρίου συνέπεσε με ένα όμορφο αστρονομικό φαινόμενο λίγο μετά τη δύση του ήλιου, το «ζευγάρωμα» της Σελήνης και της Αφροδίτης, καθώς τα δύο φωτεινότερα σώματα στον νυχτερινό ουρανό εμφανίζονταν πολύ κοντά το ένα στο άλλο.

newpost.gr