ΑΥΤΟ είναι το τελευταίο τεύχος του Μίκυ Μάους!

Την Παρασκευή κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του «Μίκυ Μάους», με τίτλο «Σκρουτζ: To μυστήριο του Ρομπολαστέξ».

Η ελληνική έκδοση που επί 47 ολόκληρα χρόνια εξέδιδε υο δημοφιλές περιοδικό, αποφάσισε να βάλει λουκέτο λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Πολλοί ήταν οι αναγνώστες του περιοδικού που στεναχωρήθηκαν πολύ από την δυσάρεστη είδηση, έγινε χαμός στα social media, και ειδικά στο Facebook, με τους χρήστες να ζητούν να συνεχίσει η έκδοση του περιοδικού, κι ας αυξηθεί η τιμή του.

550128_miky_maoys_teliko.jpg
Η υπόθεση του τελευταίου τεύχους του «Μίκυ Μάους», θέλει τον Σκρουτζ Μακ Ντακ να αγοράζει ένα παλιό εργοστάσιο της Λιμνούπολης, την Βιομηχανουργική, και να ανακοινώνει ότι στις εγκαταστάσεις της θα παρασκευαστεί το νέο, επαναστατικό προϊόν Ρομπολαστέξ, με φιλοδοξία να κατακτήσει τις αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο και να καταστρέψει οικονομικά τον Ρόμπαξ.

Τι ανακοίνωσε η εταιρία Τερζόπουλος για την απόφαση της:

Σήμερα Παρασκευή κυκλοφόρησε στη χώρα μας το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Μίκυ Μάους, μετά από 47 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας. Η εταιρία Τερζόπουλος που το εξέδιδε αναφέρει ότι η διακοπή κυκλοφορίας του περιοδικού επιβλήθηκε από τα πράγματα, καθώς «η οικονομική κρίση επέφερε πολλές δυσάρεστες αλλαγές στην ελληνική οικογένεια.» Τονίζει ότι προσπάθησε να βρει λύσεις που θα ανακούφιζαν τα οικονομικά του περιοδικού, οι οποίες όμως δεν ευοδώθηκαν ενώ καταλήγει σημειώνοντας ότι ελπίζει να έχει και πάλι την ευκαιρία να συνεργαστεί με την Ντίσνει, «πάνω σε βάσεις που να ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα». Το δελτίο Τύπου της εταιρίας για το τέλος του Μίκυ Μάους: «Αυτή την Παρασκευή κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του Μίκυ Μάους. Παρ’ όλο που ήταν μια δύσκολη απόφαση μετά από 47 χρόνια έκδοσης του περιοδικού, ήταν μια πράξη επιβεβλημένη από τα πράγματα. Η οικονομική κρίση επέφερε πολλές δυσάρεστες αλλαγές στην ελληνική οικογένεια με τα γνωστά επακόλουθα. Η πτώση των κυκλοφοριών των εφημερίδων και περιοδικών δεν άφησε ανεπηρέαστο το Μίκυ Μάους και τα άλλα περιοδικά Ντίσνεϋ. Η μείωση της κυκλοφορίας του επέφερε αύξηση του βασικού κόστους έκδοσης. Μία λύση θα ήταν να αυξήσουμε την τιμή πώλησης αλλά αυτό θα επιδείνωνε την κατάσταση. Γι’ αυτό τον λόγο προσπαθήσαμε να βρούμε άλλες λύσεις που θα ανακούφιζαν τα οικονομικά του περιοδικού. Δυστυχώς δεν υπήρξε ικανοποιητική λύση. Δεν μπορούμε να αναφερθούμε περισσότερα πάνω σε αυτό το θέμα επειδή το απαγορεύει η εμπιστευτικότητα των διαπραγματεύσεων. Αυτό που καταφέραμε είναι να δημιουργήσουμε περιοδικά που άντεξαν στον χρόνο. Αποδείξαμε πως οι ελληνικές εκδόσεις μπορούν να συναγωνιστούν τις ξένες και ποιοτικά να είναι υπέρτερες. Προλαμβάνοντας τις επιθυμίες και τις αναζητήσεις των αναγνωστών δημιουργήσαμε περιοδικά, όπως το Κόμιξ, μοναδικό παγκοσμίως στον χώρο του Ντίσνεϋ. Οσφραίνοντας τις τάσεις κι επιθυμίες του κοινού ξεκινήσαμε να κάνουμε αλλαγές και τώρα. Δυστυχώς μόνον ψήγματα αυτής της αλλαγής μπορέσαμε να εφαρμόσουμε η οποία όμως έγινε αισθητή από τον πυρήνα των αναγνωστών μας.Ο χρόνος μας όμως είχε τελειώσει. Ελπίζω να μας δοθεί πάλι η ευκαιρία να συνεργαστούμε με την Ντίσνεϋ πάνω σε βάσεις που να ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα και να προσφέρουμε στους αναγνώστες αυτό που γνωρίσουμε να κάνουμε σωστά. Καλά περιοδικά και βιβλία.

Star.gr