Ένας στους δύο Βρετανούς είναι άθρησκος

Το ποσοστό των καθολικών παρέμεινε σταθερό, περίπου στο 9%, ενώ οι πιστοί άλλων θρησκευμάτων πέραν του χριστιανισμού τριπλασιάστηκαν, από το 2% στο 6%.

Το ποσοστό των κατοίκων της Μεγάλης Βρετανίας οι οποίοι δηλώνουν «πιστοί» μειώθηκε σημαντικά μέσα στην τελευταία τριακονταετία και έπεσε στο 52%, από 68% που ήταν το 1983, ενώ ο αριθμός των αγγλικανών μειώθηκε ακριβώς στο μισό.

Το 1983 τέσσερις στους 10 Βρετανούς (ποσοστό 40%) δήλωναν «αγγλικανοί», ενώ το 2012 μόλις δύο στους 10 ανέφεραν ότι είναι πιστοί του επίσημου θρησκεύματος της Αγγλίας. Επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας είναι η βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με την έρευνα για τις τάσεις της βρετανικής κοινωνίας, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο, το ποσοστό των καθολικών παρέμεινε σταθερό, περίπου στο 9%, ενώ οι πιστοί άλλων θρησκευμάτων πέραν του χριστιανισμού τριπλασιάστηκαν, από το 2% στο 6%.

Ωστόσο, σχεδόν ένας στους δύο, σε ποσοστό 48%, δηλώνει ότι δεν έχει θρήσκευμα. Το 1983 το συγκεκριμένο ποσοστό ήταν 31%. Στην έρευνα συμμετείχαν 3.000 άνθρωποι.

 

Protothema.gr