Η νέα χρυσή και πλαστική εποχή της Apple

Τo πολυαναμενόμενο keynote της Apple τελείωσε και για άλλη μια φορά το Internet νοσταλγεί τις παρουσιάσεις του Στιβ Τζομπς

Τότε που όλες οι ανακοινώσεις είχαν μαγεία, τέλεια σκηνοθεσία, συγκλονιστικές συσκευές και… one more thing. Από τότε, το μόνο που έμεινε ίδιο είναι η τέλεια σκηνοθεσία. Ο Τιμ Κουκ δεν είναι Στιβ Τζομπς, οι συσκευές δεν εντυπωσιάζουν -αν και θα έπρεπε, εδώ που τα λέμε, απλώς τις έχουμε συνηθίσει- και το one more thing εγκαταλείφθηκε, πιθανότατα ως trademark του δημιουργού του που κανείς δεν θέλει να μιμηθεί.

Το φθηνότερο iPhone 5C έχει πλαστικό case, θα προσφέρεται σε 5 χρώματα και οι προπαραγγελίες του θα αρχίσουν από τις 13 του μηνός. Το μοντέλο των 16 GB θα κοστίζει στις ΗΠΑ 99 δολάρια (με διετές συμβόλαιο).

Το iPhone 5S, ίδιο εξωτερικά με το 5 αλλά πολύ αλλαγμένο εσωτερικά, θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες από τις 20 Σεπτεμβρίου. Το μοντέλο των 16 GB κοστίζει 199 δολάρια (πάντα με διετές συμβόλαιο) και εκείνο των 64 GB 399 δολάρια. Θα προσφέρεται σε 3 χρώματα – χρυσό, ασημένιο και «Space Gray». Στην καρδιά του 5S βρίσκεται ο ολοκαίνουργιος επεξεργαστής Α7. Δύο φορές ταχύτερος από το προηγούμενο μοντέλο, συγκατοικεί με έναν «επεξεργαστή κίνησης» – απαραίτητο σε εφαρμογές άσκησης και fitness.

Η βελτιωμένη κάμερα καταγράφει 10 frames το δευτερόλεπτο (και επιλέγει το καλύτερο) και διαθέτει δύο φλας που ισορροπούν το φωτισμό για καλύτερο αποτέλεσμα.

Στο software, ανακοινώθηκε πως το iOS 7 θα είναι διαθέσιμο για δωρεάν download από τις 18 Σεπτεμβρίου ενώ η σουίτα προγραμμάτων iWork (αντίστοιχη του Office) διατίθεται πλέον δωρεάν.

Δεν ανακοινώθηκε το φημολογούμενο iWatch ούτε η Apple TV. Για τη νέα γενιά iPad θα περιμένουμε, όπως και πέρσι, μερικές εβδομάδες ακόμα.

Fortunegreece.com