«Πρέπει να εμπνεύσουμε αισιοδοξία στα παιδιά»

Τι δήλωσαν Ιερώνυμος και Γ. Καμίνης μετά τον αγιασμό σχολείου

«Η σημερινή μέρα είναι μια όμορφη μέρα γιατί ασχολούμαστε με τα παιδιά. Γι’ αυτό όλοι μας ήρθαμε να ευχηθούμε στα παιδιά, να προσευχηθούμε, να έχουν δύναμη και να υλοποιήσει το κάθε παιδί το σκοπό που έχει βάλει στη ζωή του», είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που βρέθηκε σε αγιασμό σχολείου.

Ο μακαριότατος πρόσθεσε: «Είναι μια εποχή δύσκολη αλλά στα παιδιά πρέπει να εμπνεύσουμε αισιοδοξία. Να περάσουμε τις δυσκολίες ενωμένοι και αγωνιζόμενοι».

Μάλιστα τόνισε: «Θυμηθήκαμε τη δική μας αρχή στα σχολεία όταν ξεκινήσαμε και το ταξίδι που έχουμε κάνει».

Μίλησε όμως και για τη βοήθεια που παρέχει η Αρχιεπισκοπή σε άπορες οικογένειες και είπε ότι θα συνεχιστεί αυτή η βοήθεια, τονίζοντας ότι χρειάζεται όλοι να βοηθήσουν.

Από την πλευρά του και ο δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε τη βοήθεια που δίνεται λέγοντας: «Υπάρχουν θεσμοί που είναι δίπλα στην κοινωνία και τους ανθρώπους. Το ίδιο κάνει και ο δήμος στο πλευρό της Εκκλησίας. Ο δήμος προσφέρει τροφή. Είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε και σε μεγαλύτερη ζήτηση».

Αναφερόμενος στο θέμα του αγιασμού ο κ. Καμίνης είπε, μεταξύ άλλων: «Είναι μέρα χαράς και αισιοδοξίας. Υπάρχει ένα αγαθό και αυτό είναι η γνώση. Αυτό το αγαθό υπάρχει αρκεί να απλώσουμε το χέρι μας και να το πιάσουμε».

NewsBeast.gr