Έξι χρόνια φυλάκιση σε 51χρονη ομογενή για απάτη

Σε έξι χρόνια φυλάκιση, με δικαίωμα αίτησης για αποφυλάκιση στα τέσσερα χρόνια, καταδικάστηκε η ομογενής Λουκία Μπαριάμη, από τη Μελβούρνη, η οποία κρίθηκε ένοχη για απάτη κατά της τράπεζας Commonwealth.

Όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, η Μπαριάμη, που, εκτός από συνεταίρος, ήταν και λογίστρια της μεταφορικής εταιρίας Viking Group, παραποίησε τα βιβλία της εταιρίας προκειμένου να πείσει την τράπεζα να δώσει στην Viking Group δάνειο συνολικού ύψους $33 εκατ. το οποίο και, τελικά, κατάφερε να εξασφαλίσει. Η απάτη οδήγησε εκ των υστέρων στην κατάρρευση της εταιρίας. Στην απάτη κατά της τράπεζας συνολικού ύψους $48 εκατ.

Εκτός από την Μπαριάμη εμπλέκονται και άλλοι τρεις ομογενείς, ο 51χρονος σύζυγος της Μπαριάμη, Βασίλης Μπαριάμης, ο 52χρονος Στιβ Ηλιόπουλος, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους $1 εκατ. και ο 24χρονος γιoς του, Πίτερ. Οι εμπλεκόμενοι στην απάτη ήταν όλοι τους διευθύνοντες σύμβουλοι της μεταφορικής εταιρίας Viking Group.

Η Μπαριάμη ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για άλλη απάτη ύψους $1,8 εκατ. κατά της Εφορίας της χώρας και όπως ανέφερε κατά την ανακοίνωση της ποινής της ο δικαστής Justin Bell, η ποινή που της επιβλήθηκε θα ήταν αυστηρότερη αν δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα.