Άνεργοι Κύπριοι πληρώνουν για να εξασφαλίσουν δουλειά στο εξωτερικό

 

 

Η ανεργία που μαστίζει την Κύπρο συνεπεία της οικονομικής κρίσης σπρώχνει μερίδα πολιτών να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό χωρίς να διστάζουν ακόμα και να πληρώσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας.

Μέχρι και 1220 ευρώ καλούνται να καταβάλουν οι άνθρωποι που απευθύνονται σε εταιρεία, η οποία διατηρεί γραφεία στη Λάρνακα και εξειδικεύεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Υπουργείο Εργασίας, στην οικοδομική βιομηχανία.

Η εταιρεία φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να υπόσχεται στους ενδιαφερόμενους εργασία στη Λιλ της Γαλλίας με μισθό 1500 περίπου ευρώ, για 35 ώρες εργασίας, συμπεριλαμβανομένης και της διαμονής τους, καθώς και ότι θα τους μεταφέρει σε άλλες χώρες της Ευρώπης σε περίπτωση που υπάρχει έλλειψη θέσεων απασχόλησης.

Στο πλαίσιο της όλης διαδικασίας, η εταιρεία φέρεται να ζητά από τους ενδιαφερόμενους να καταβάλουν συνολικά 1220 ευρώ, «για σκοπούς εγγύησης», εκ των οποίων τα 620 καταβάλλονται με την υπογραφή συμβολαίου στην Κύπρο, ενώ τα υπόλοιπα αποκόβονται από το μισθό τους σε δύο δόσεις μετά τη μετάβασή τους στο εξωτερικό, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ οι ίδιες πηγές.