Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού από σήμερα. Συγκεκριμένα, προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ σταδιακά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 4 έως 6 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το μεσημέρι-απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, και ειδικότερα στη δυτική Μακεδονία, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις ανατολικότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα βορειότερα τμήματα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr