Εαυτόν εκτός αυστραλιανής κυβέρνησης έθεσε η Σόφη Μιραμπέλα

H ομογενής βουλευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος, Σοφία Πανοπούλου-Μιραμπέλα, η πρώτη Ελληνίδα που θα γινόταν υπουργός στην Αυστραλία γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό, Τόνι Άμποτ, ότι δεν μπορεί να την υπολογίζει πλέον για υπουργό καθώς θα συνεχιστεί για τουλάχιστον μια εβδομάδα η αβεβαιότητα για την εκλογή της.
«Μίλησα με τον πρωθυπουργό και του είπα ότι από μένα έχει την απόλυτη ελευθερία θα ανακοινώσει την σύνθεση της κυβέρνησης χωρίς να με υπολογίζει. Καθώς είναι αβέβαιο αν θα εκλεγώ ή όχι και αυτό δεν πρόκειται να ξεκαθαριστεί έως την ερχόμενη εβδομάδα προέχει το συμφέρον της χώρας. Ο πρωθυπουργός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε ικανότατα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας. Άνδρες και γυναίκες».

Ο πρωθυπουργός κ. Άμποτ είπε ότι η κα Μιραμπέλα εργάστηκε ακούραστα για την άνοδο του Συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εθνικών στην εξουσία.
«Επιπλέον με τιμά με την φιλία της για πάνω από 25 χρόνια» πρόσθεσε.

Η αποχώρηση της Μιραμπέλα σημαίνει ότι στο υπουργικό συμβούλιο θα υπάρχει μόνο μια γυναίκα, η υπουργός Εξωτερικών, Τζούλι Μπίσοπ, εκτός και αν ο κ. Άμποτ δεν δώσει χαρτοφυλάκια σε όλα τα μέλη της σκιώδους κυβέρνησής του, όπως είχε ανακοινώσει.

Ίσως, δηλαδή, υποχρεωθεί να κάνει «ανασχηματισμό» πριν σχηματίσει κυβέρνηση! Ήδη αρκετοί βουλευτές του πιέζουν για υπουργείο.
Η κ. Μιραμπέλα που κατέχει εδώ και 12 χρόνια την έδρα Ίντι απειλείται με ήττα.

Μια ήττα που θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη των εκλογών αφού η κ. Μιραμπέλα κατείχε την έδρα με διαφορά 9% και αναμενόταν να την κερδίσει άνετα και να αναλάβει το υπουργείο Βιομηχανίας.

Οι προοπτικές για την ομογενή βουλευτή δεν είναι καλές.
Την Τετάρτη βρέθηκαν «χίλιες ξεχασμένοι ψήφοι» που είχαν καταμετρηθεί αλλά από «λάθος» δεν είχαν καταχωρηθεί υπέρ της ανεξάρτητης υποψήφιας Κάθι ΜακΓκόουαν που προηγείται της κ. Μιραμπέλα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η διαφορά της κ. ΜακΓκόουαν από την κ. Μιραμπέλα.
Η κ. ΜακΓκόουαν είχε ένα προβάδισμα άνω των χιλίων ψήφων.

Απομένει, όμως, να καταμετρηθούν ακόμα 8.000 επιστολικές ψήφοι και η κ. Μιραμπέλα δεν αποκλείεται να κάνει την ανατροπή αλλά οι πιθανότητες της μειώθηκαν. Αλλά ακόμα και αν πετύχει το θαύμα, μένει εκτός κυβέρνησης. Τουλάχιστον για την ώρα.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διεξαγωγής των Εκλογών ίσως χρειαστούν άλλες δέκα μέρες έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Πηγή:Neoskosmos.com

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε