Ένας οικολογικός παράδεισος στην Πορτογαλία

Το Rio do Prado προσκαλεί το επισκέπτες του να ακολουθήσουν ένα νέο τρόπο ζωής

Όταν η πολυτέλεια συνάντησε την οικολογική ευαισθησία και η δημιουργικότητα την αγάπη για το περιβάλλον, δημιουργήθηκε το Rio do Prado, ένα μοναδικό resort στην Πορτογαλία.

Το Rio do Prado προσκαλεί το επισκέπτες του να ακολουθήσουν ένα νέο τρόπο ζωής, περιβαλλοντικά βιώσιμης, που θα συνδυάζει την απόλυτη άνεση με νέες εμπειρίες μάθησης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Το resort φιλοδοξώντας να γίνει ένα οικολογικό κέντρο χρησιμοποιεί εναλλακτικές μορφές ενέργειας, με τη χρήση φωτοβολταϊκών και οικολογικά υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον.

Η μοναδική αρχιτεκτονική του βασίζεται στην αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο του. Οι πολυτελείς του σουίτες, είναι διακοσμημένες με φυσικά υλικά και το εσωτερικό τους αποτελείται από έναν ενιαίο, ευρύχωρο χώρο με δυτικό προσανατολισμό, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Το κύριο οργανικό χαρακτηριστικό των κτισμάτων, που αποτελούν το resort, είναι το ανακυκλωμένο ξύλο ευκαλύπτου, που χρησιμοποιείται για να φιλτράρει τις ακτίνες του ήλιου και παράλληλα για να εξασφαλίζει την απόλυτη ιδωτικότητα.

Η αίσθηση της απόλυτης ηρεμίας θα ενισχυθεί από την παροχή υπηρεσιών, όπως μασάζ και χαλαρωτικό ποδόλουτρο στη μπανιέρα της σουίτας σας, υπό τους ήχους απαλής μουσικής και στη συνέχεια ένα φλιτζάνι οργανικό τσάι. Το βράδυ σας δίνεται η ευκαιρία να ανάψετε το εξωτερικό σας τζάκι, που θα διώξει μακριά το κρύο της νύχτας.

Το εστιατόριο Maria Batata ακολουθεί τους κύκλους της ζωής, ενσωματώνοντας μόνο εποχιακά τρόφιμα στο μενού του. Υπάρχει πάντα μια γαστρονομική έκπληξη, καθώς ο κατάλογος δεν είναι ποτέ ο ίδιος. Ξεχάστε την έννοια του τυπικού εστιατορίου και γευτείτε μοναδικές νοστιμιές με λαχανικά που καλλιεργούνται στο βιολογικό αγρόκτημα του ξενοδοχείου.

Μπορείτε ακόμα αν επισκεφθείτε το μπακάλικο και να προμηθευτείτε τα προϊόντα της φάρμας του Rio do Prado, να δοκιμάσετε τα πιο νόστιμα αχλάδια και τις βιολογικές μαρμελάδες και να δροσιστείτε με βιολογικούς χυμούς και αλμυρό τσάι.

Στο χώρο του εστιατορίου θα βρείτε και μια δανειστική βιβλιοθήκη με χιλιάδες βιβλία, γραμμένα σε διάφορες γλώσσες και κύριο θέμα αυτό της βιωσιμότητας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα «πράσινο βιβλιοπωλείο», που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα πάντα για τον Πλανήτη Γη ή απλά να ανακαλύψετε έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

Η γειτνίαση του resort με τη λιμνοθάλασσα Óbidos παρέχει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να χαλαρώσουν στο μικρό spa, που διαθέτει δύο εξωτερικές πισίνες, σάουνα, χαμάμ, και ολοκληρωμένο πρόγραμμα μασάζ. Στο Black Spa η σιωπή και η ηρεμία εναρμονίζονται με το εξωτερικό τοπίο, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία.

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ

NewsBeast.gr