Εγγραφή των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα στον προϋπολογισμό

Τιτλοποίηση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και εγγραφή όλων των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα στον κρατικό προϋπολογισμό ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, στο χαιρετισμό του στην έναρξη των εκδηλώσεων μνήμης για τα 70 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Βιάννου.

Ο Νότης Μαριάς απηύθυνε χαιρετισμό στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα ολοκαυτώματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις που διοργανώνεται από την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου στην Περιφέρεια Κρήτης στο Δήμο Βιάννου, παρουσία του Μανώλη Γλέζου, εκπροσώπων των μαρτυρικών πόλεων και πανεπιστημιακών καθηγητών.

Ο κ. Μαριάς επισήμανε πως πρέπει να τιτλοποιηθεί το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και να εγγραφούν όλες οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα στον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή οι πολεμικές επανορθώσεις, το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και οι αποζημιώσεις των θυμάτων συνολικού ποσού τουλάχιστον 162 δισ ευρώ πλέον τόκων.

Ταυτόχρονα ο Νότης Μαριάς παρατήρησε ότι η Γερμανία οφείλει να επιστρέψει στην Ελλάδα όλες τις κλεμμένες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής αρχαιότητες.

Επίσης ενημέρωσε τα μέλη του Συνεδρίου για την Κοινοβουλευτική δράση που ανέπτυξε και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη συγκρότηση εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών Ειδικής Ομάδας Εργασίας που κατέγραψε το σύνολο των ελληνικών απαιτήσεων κατά της Γερμανίας (οι πολεμικές επανορθώσεις, το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και οι αποζημιώσεις των θυμάτων), την έκδοση σχετικού πορίσματος αλλά και την ανάθεση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους της σύνταξης σχετικής Έκθεσης για τον νομικό τρόπο διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων, του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, των αποζημιώσεων των συγγενών των θυμάτων κλπ.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr