Στα νησιά του Αργοσαρωνικού ρίχνει βάρος ο ΕΟΤ

Συνάντηση εργασίας για την τουριστική προβολή του Αργοσαρωνικού είχαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Επαγγελματικών Φορέων Αργοσαρωνικού.

Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα τα οποία έχει αναδείξει η ΣΕΕΦΑ ως καθοριστικά για την τουριστική ανάπτυξη του Αργοσαρωνικού, όπως η προσβασιμότητα των περιοχών του Αργοσαρωνικού (αεροπορική σύνδεση με το εξωτερικό, ακτοπλοϊκές και οδικές συγκοινωνίες), η ανάδειξη της νησιωτικότητας που χαρακτηρίζει τον Αργοσαρωνικό και η διαφημιστική προβολή του σαν ενιαίο τουριστικό προορισμό σε ελληνικό και διεθνές κοινό.

Επίσης συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα για τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ, στα οποία τόσο ο πρόεδρος όσο και ο γγ του Οργανισμού, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Βασικό συμπέρασμα της συνάντησης ήταν η ανάγκη για στρατηγικό σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Αργοσαρωνικού σαν ενιαίο τουριστικό προορισμό, στον οποίο θα είναι καθοριστικός ο ρόλος του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής/ Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επαγγελματικών φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Για τον καθορισμό και τον συντονισμό των επιμέρους δράσεων προβολής του Αργοσαρωνικού, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί σειρά επαφών με ευρύτερη συμμετοχή και ορίζοντα την επόμενη Τουριστική Περίοδο του 2014.