Κομβικός ο αγώνας της Εθνικής Ελλάδος σήμερα με την Κροατία

Η νίκη της Σερβίας επί της Γαλλίας με σκορ 77-65 της χάρισε την πρώτη θέση στον όμιλο με τον οποίο διασταυρώνεται εκείνος της Εθνικής μας ομάδας.

Πλέον, τα πράγματα στον άλλο όμιλο, έχουν ξεκαθαρίσει, καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ολοκληρώθηκαν: πρώτη η Σερβία, δεύτερη η Λιθουανία, τρίτη η Γαλλία, τέταρτη η Ουκρανία.

Αμέσως-αμέσως, Κροάτες και Σλοβένοι, λοιπόν, έχουν ένα τεράστιο κίνητρο να αποφύγουν τα… θηρία στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ και να σταυρώσουν με τους βατούς Ουκρανούς.

Ο αγώνας της Ελλάδας με την Κροατία, που διεξάγεται πρώτος, είναι κομβικός. Η Εθνική μας, χωρίς τους Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδη, καλείται να κάνει την υπέρβαση και να κερδίσει τους Δαλματούς.

Η νίκη μας θα κρατήσει τις ελπίδες ζωντανές και αυτομάτως θα δώσει κίνητρο στους Σλοβένους να κερδίσουν τους Φινλανδούς. Οι μόνοι στον όμιλο που κρατούν την τύχη στα χέρια τους είναι οι Κροάτες, που, αν κερδίσουν, βγαίνουν πρώτοι. Κατά μία έννοια, μόνο από τον εαυτό τους εξαρτώνται και οι Ισπανοί, οι οποίοι περνούν -πιθανότατα ως τρίτοι- αν κερδίσουν.

Να σημειώσουμε ότι οι Ισπανοί, ακόμη και να χάσουν, ελπίζουν σε ήττα των Σλοβένων από τους Φινλανδούς, για να μας “κλέψουν” το εισιτήριο.

Οι Ιταλοί σίγουρα θα προτιμούν τη Λιθουανία από τη Σερβία ως αντίπαλο. Το ζήτημα είναι όμως πόσο δυνατά θα το παλέψουν.

Αν τα καταφέρουν, μπαίνουμε κι εμείς στην εξίσωση… Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί μόνο ως τέταρτη και θα αντιμετωπίσει τους Σέρβους στα προημιτελικά.