Ισχυρή παρουσία ελληνικών εταιρειών σε Έκθεση στο Σίδνεϊ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ελληνική εκθεσιακή συμμετοχή που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου – ΟΠΕ στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων FINE FOOD AUSTRALIA στο Σίδνεϊ.

Οι Έλληνες εξαγωγείς από 12 επιχειρήσεις με χαρακτηριστικά προϊόντα της ελληνικής γης, όπως ελαιόλαδο, ελιές, τυρί – γαλακτοκομικά, παστέλι, χαλβά, κρασί, ούζο, ηδύποτα, αναψυκτικά, αυγοτάραχο κ.ά., δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση των εμπορικών επισκεπτών του ελληνικού περιπτέρου, τόσο για τον αριθμό όσο και για την ποιότητα των επαφών. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την απόφαση του Οργανισμού να εντάξει στο πρόγραμμα του τη συγκεκριμένη έκθεση και να οργανώσει για ακόμα μια φορά την εκθεσιακή συμμετοχή της Ελλάδος, σε μια αγορά που αποτελεί κύριο διαμετακομιστικό κέντρο τόσο για την Ωκεανία όσο και για τις όμορες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας (Κίνα, Ιαπωνία κλπ).

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, 9-12 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, φιλοξένησε και ξενάγησε στο ελληνικό περίπτερο ξένους αγοραστές και έκανε διερευνητικές συζητήσεις για την σύναψη συνεργασίας με μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ για την πραγματοποίηση εβδομάδων προωθητικών ενεργειών ελληνικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο κ. Καλαμπόκης υποδέχθηκε στο ελληνικό περίπτερο τον Έλληνα Πρέσβη στην Καμπέρα, κ. Χαράλαμπο Δαφαράνο, συνοδεία του Εμπορικού Ακολούθου κ. Βαϊανού Ωραιόπολουλου-Κελένη τους οποίους ξενάγησε στα περίπτερα των ελληνικών επιχειρήσεων.
Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε ο νέος γενικός πρόξενος στο Σίδνεϊ, κ. Σταύρος Κυρίμης, συνοδεία του κ. Ωραιόπουλου-Κελένη. Οι κ.κ. Κυρίμης και Ωραιόπουλος–Κελένης, ξεναγήθηκαν από τον κ. Καλαμπόκη στα περίπτερα των Ελλήνων εξαγωγέων και δήλωσαν, όπως και ο κ. Πρέσβης, απόλυτα ικανοποιημένοι από την ελληνική συμμετοχή στη FINE FOOD AUSTRALIA.

Στη συνέχεια, οι αρμόδιοι του Προξενείου με τον κ. Καλαμπόκη, επισκέφθηκαν μεγάλη εισαγωγική εταιρεία κρασιών, ελληνικών συμφερόντων, με έδρα το Σίδνεϊ και διερεύνησαν τη δυνατότητα τοποθέτησης περισσότερων ελληνικών ετικετών στα νέας γενιάς ποιοτικά ελληνικά εστιατόρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική αποστολή δέχτηκε ιδιαίτερης φιλοξενίας από την ομογένεια.
Στην ίδια έκθεση εντυπωσιακή ήταν επίσης και η συμμετοχή της Κύπρου.

Πηγή: Neoskosmos.com