Σε εξέλιξη οι απεργιακές κινητοποιήσεις –

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ και των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση από τις 10.30 στην Ομόνοια.

Λόγω των κινητοποιήσεων το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο οδικώς.

Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα

Κλειστός από τις 10.00 το πρωί είναι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, λόγω των συλλαλητηρίων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποιεί 48ωρη απεργία (σήμερα και αύριο) ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Εκτός από τους δημόσιους υπαλλήλους, στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα και οι δάσκαλοι, ενώ συνεχίζονται οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε κινητοποιήσεις έχουν προβεί και οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να πραγματοποιούν από χθες τριήμερη απεργία και τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία να απεργούν σήμερα και αύριο.

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ από τις 11.00. Τη συμμετοχή τους στη στάση έχουν ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η ΟΜΕ – ΟΤΕ και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών στην κινητοποίηση, στο παραπάνω διάστημα δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ οι συρμοί του μετρό θα φθάνουν μέχρι τον σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 12:58

Πηγή:Zougla.gr