Φάκελο με τις αξιόποινες πράξεις της Χρυσής Αυγής κατέθεσε ο Δένδιας στον Άρειο Πάγο

Ολόκληρο φάκελο με όλες τις αξιόποινες πράξεις των μελών της Χρυσής Αυγής απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για τις οποίες αναφέρει πως είναι πράξεις που μοιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, μαζί με το φάκελο με όλες τις αξιόποινες πράξεις απέστειλε ο κ. Δένδιας και μια σειρά από δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Δένδιας στην αναφορά του αναφέρει πως η συγκεκριμένη δραστηριότητα εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

Οι δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου ΔένδιαΜε την αποστολή αυτών των στοιχείων ουσιαστικά το υπουργείο “πετάει” το μπαλάκι στο υπουργείο Δικαιοσύνης από το οποίο ουσιαστικά ζητάει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στέλνει όλες τις αξιόποινες πράξεις που έγιναν είτε από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είτε μέλη του κόμματος είτε ακόμα άνθρωποι με τις αντίστοιχες μπλούζες.

Κάθε μία από αυτές τις αξιόποινες πράξεις εκτός από δύο που είναι δολοφονίες είναι πλημμελήματα και σκοπός του υπουργείου με όλο αυτό τον φάκελο είναι να συγκεντρωθούν όλες έτσι ώστε να εξετάσει το υπουργείο Δικαιοσύνης εάν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εάν υπάρχει ηθική αυτουργία από το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Εάν συμβεί αυτό τότε όλες αυτές οι ενέργειες μαζί θα αποτελούν κακούργημα και θα επισύρουν ποινή φυλάκισης 10 ετών, ενώ στην περίπτωση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα γίνεται άρση της ασυλίας. Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρουν πως σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται να κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Το NewsIt σας παρουσιάζει τον φάκελο με όλα τα περιστατικά που απεστάλησαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου:

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΠΟΛΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

 
ΓΑΔΑ

ΡΑΦΗΝΑ

Την 7/9/2012, 30 άτομα πεζή με επικεφαλής τους βουλευτές τηςΧρυσής ΑυγήςΗΛΙΟΠΟΥΛΟ Παναγιώτη και ΓΕΡΜΕΝΗ Γεώργιο σταμάτησαν μπροστά από πάγκο μικροπωλητή αλλοδαπού και τον αναποδογύρισαν.

Σχηματίστηκε ποινική Δικογραφία για το συμβάν από τη Δ/νση Ασφαλείας Αττικής
ΓΑΔΑ

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Την 11/9/2012, 7 άτομα μέλη τηςΧρυσής Αυγήςεπιτέθηκαν σε κομμωτήριο αλλοδαπού. Έριξαν μολότοφ και μαχαίρωσαν πελάτη

Σχηματίστηκε δικογραφία
ΓΑΔΑ

Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Την 22/9/2012 μέλος της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε με μαχαίρι σε 2 αλλοδαπούς που βρίσκονταν σε στάση λεωφορείου στη Λ. Ηρακλείου, τραυματίζοντας τον έναν σοβαρά. Συνελήφθη ο δράστης.

Σχηματίστηκε δικογραφία
ΓΑΔΑ

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ

Την 22/9/2012, μέλη της Χρυσής Αυγήςέκοψαν την πορεία σε μοτοσικλέτα που επέβαιναν αλλοδαποί και τους την αφαίρεσαν. Συνελήφθη ο ένας δράστης.

Σχηματίστηκε δικογραφία
ΓΑΔΑ

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Την 22/9/2012, μέλος της Χρυσής Αυγήςεπιτέθηκαν με μαχαίρι σε 3 αλλοδαπούς και τραυμάτισαν 2 απο αυτούς. Συνελήφθη ο ένας δράστης.

Σχηματίστηκε δικογραφία
ΓΑΔΑ

ΛΑΥΡΙΟ

Την 05-10-2012 Ι.Χ.Φ. αυτ/το, προσέγγισε πλυντήριο-λιπαντήριο αυτοκινήτων, εξήλθαν περίπου δέκα (10) άτομα, οι οποίοι φορούσαν μαύρα ρούχα, εκ των οποίων οι δύο (2) μπλούζες που έφεραν τα διακριτικά ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, και επιτέθηκαν στους αλλοδαπούς εργαζόμενους

Σχηματίστηκε δικογραφία
ΓΑΔΑ

ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

Την 17/1/2013, 2 μέλη της Χρυσής Αυγής επέφεραν με μαχαίρι θανάσιμο τραυματισμό σε υπήκοο Πακιστάν. Δράστες συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν.Ο ένας εκ των οποίων ήταν πυροσβέστης.

 
ΓΑΔΑ

Την 06-03-2013 υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, οπτικοαουστικό υλικό της τηλεοπτικής εκπομπής «ΣΚΑΪ ΤΩΡΑ» η οποία προβλήθηκε μεσημβρινές ώρες της 06-03-2013 δια του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» και που προέβαλε απόσπασμα ντοκιμαντέρ του Βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού « channel 4» στο οποίο εμφανίζεται υποψήφιος βουλευτής του πολιτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, να εκφράζει προφορικά ιδέες προσβλητικές κατά αλλοδαπών, λόγω της φυλετικής ή εθνικής τους καταγωγής. Όπως προέκυψε πρόκειται για τον υποψήφιο βουλευτή ΠΛΩΜΑΡΙΤΗ – ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ Αλέξανδρο του Νικολάου και της Εριφίλης , γεν. 10/08/1959 στην Αθήνα , κατ. Αθηνών και επί της οδού Αλκαμένους αρ. 114 .

Σχηματίστηκε δικογραφία
ΓΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ

Την 2/5/2013 στην πλατεία Συντάγματος, ο Βουλευτής τηςΧρυσής Αυγής Γ. Γερμενής συνεπλάκη με άντρες τις φρουράς του Δημάρχου Γ. Καμίνη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα κοριτσάκι

Σχηματίστηκε δικογραφία

ΓΑΔΑ

ΡΑΦΗΝΑ

Η ΦΛΕΓΚΑ Αθηνά του Σπυρίδων και της Ελένης, γεν. 30-07-1965 στην Άρτα, κατ. Ραφήνας Αττικής, Αγίου Φανουρίου 69 (Προϊσταμένη 3ου Νηπιαγωγείου Ραφήνας που βρίσκεται στην πάροδο της οδού Δημοκρατίας στην Ραφήνα Αττικής) και ενόρκως κατήγγειλε ότι την 5-6-2013 και περί ώρα 11:00 ,την ώρα του διαλείμματος των νηπίων, δέχθηκε στο τηλέφωνο 22940-79760 μία κλήση με απόκρυψη αριθμού από κάποιον άγνωστο άνδρα ο οποίος της είπε τα εξής «…Χρυσή Αυγή … να διώξετε τα παιδιά από το Πακιστάν και την Ινδία και τους άλλους αλλοδαπούς διότι έχει δοθεί εντολή να κόψουν τα αυτιά και να απαγάγουν τους εκπαιδευτικούς και τους συνοδούς τους. Ευχαριστώ πολύ.». Στο ανωτέρω Νηπιαγωγείο φοιτούν συνολικά σαράντα επτά (47) νήπια εκ των οποίων τα τρία (3) κατάγονται απ’ την Αλβανία, το ένα (1) από Ουκρανία και τα υπόλοιπα είναι ημεδαπά. Στο Νηπιαγωγείο εργάζονται συνολικά τρείς εκπαιδευτικοί ενώ στο παρελθόν δεν είχαν ποτέ δεχθεί ξανά απειλή ούτε είχε δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με τα αλλοδαπά νήπια ενώ το Νηπιαγωγείο δεν διαθέτει κάποιο σχολικό λεωφορείο και τα νήπια τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους ή άτομα που οι γονείς έχουν υποδείξει.

Συγκετρωθέν προανακριτικό υλικό έχει αποσταλεί στον Κο Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών.

 

ΓΑΔΑ

ΡΑΦΗΝΑ

Την 12.06.2013 και ώρα 11.30 η ΧΑΤΖΗΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ Πηνελόπη του Σωτηρίου μας κατήγγειλε ενόρκως ότι την 05.06.2013 και περί ώρα 11.00 άγνωστος άνδρας ηλικίας τηλεφώνησε στο 2ο νηπιαγωγείο Ραφήνας που βρίσκεται στη διασταύρωση Ραφήνας, οδός Φλέμινγκ και Λ. Μαραθώνος, στο οποίο εργάζεται ως προισταμένη και της είπε “Χρυσή Αυγή“, αν υπάρχουν παιδιά από το Πακιστάν και την Ασία στο νηπιαγωγείο, θα σας κάνουμε ντου και έφοδο, πλην όμως δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την πρότασή του καθώς αυτή του έκλεισε το τηλέφωνο.

Σχηματίστηκε δικογραφία
ΓΑΔΑ

ΑΙΓΑΛΕΩ

Πέντε (5) άτομα, τα οποία επέβαιναν σε τρεις μοτ/τες, και φορούσαν μαύρες μπλούζες με τα διακριτικά της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», χτύπησαν με ένα ρόπαλο στην πλάτη τον ΕΠ) FAIZAN (Ον) ASHRAF του MUHAMAAD ASHRAF και της RUKHSANA KOUSAR γεν. 05-05-1993 στο Πακιστάν, κάτοικος Αιγάλεω οδού Μ. Αλεξάνδρου αρ. 42, υπήκοο Πακιστάν , και εν συνεχεία αφού τον έριξαν στο έδαφος άπαντες τον χτυπούσαν με γροθιές στο πρόσωπο και στον σβέρκο του, και ένας εξ αυτών συνέχισε να τον χτυπάει με το ρόπαλο στον αριστερό του αγκώνα με αποτέλεσμα να του προκαλέσει εκδορές. Αυτεπάγγελτη προανάκριση κατόπιν καταγγελίας του ανωτέρω. Δράστες άγνωστοι.

Σχηματίστηκε δικογραφία
ΓΑΔΑ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Την 18/9/2013 και ώρα 00.13 45χρονος μέλος της Χρυσής Αυγής τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι 34χρονο ημεδαπό.

Δράστης συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία
ΓΑΔΘ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την 7/11/2012 συνελήφθησαν 2 ημεδαποί μέλη τηςΧρυσής Αυγής για επίθεση κατά 2 φοιτητών μελών της ΚΝΕ που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο του ΕΠΑΛ

Σχηματίστηκε δικογραφία.
ΓΑΔΘ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την 27/5/2013, 10 άτομα που φορούσαν μπλουζάκια της Χ.Ατραυμάτισαν με μαχαίρι αλλοδαπό

Σχηματίστηκε δικογραφία.
ΓΑΔΘ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την 26/8/13 συνελήφθη ημεδαπός ο οποίος δήλωσε ότι είναι πρώην μέλος τηςΧρυσής Αυγής διότι εξύβρισε και απείλησε αλλοδαπούς.

Σχηματίστηκε δικογραφία.
ΓΑΔΠ ΑΝ. ΜΑΚ. ΘΡΑΚΗΣ

ΞΑΝΘΗ

Την 6/8/2012, 40 μέλη της Χρυσής Αυγής εκφώνησαν συνθήματα έξωθεν οικίας βουλευτή Αλ. ΚΟΝΤΟΥ. Προσήχθη ένα άτομο, αλλά ο βουλευτής δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη.

Σχηματίστηκε δικογραφία
ΓΑΔΠ ΑΝ. ΜΑΚ. ΘΡΑΚΗΣ

ΞΑΝΘΗ

Την 10/3/2013 κατά τη διάρκεια συμπλοκής 50 ατόμων του Α/Α χώρου και 20 μελών της Χ.Α. τραυματίστηκε ένας μαθητής λυκείου που ανήκε στον Α/Α χώρο και 2 μέλη της Χ.Α.

Σχηματίστηκε δικογραφία
ΓΑΔΠ ΚΕΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΣΕΡΡΕΣ

Την 3/10/2012, 2 άτομα που φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγήςεπιτέθηκαν σε ημεδαπό τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Δεν υπεβλήθη μήνυση
ΓΑΔΠ ΚΕΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΒΕΡΟΙΑ

Την 9/6/2012, 25 άτομα τηςΧρυσής Αυγήςεπιτέθηκαν σε άτομα που βρισκόντουσαν σε κατάστημα, προκαλώντας σωματικές βλάβες.

Προανάκριση συνεχίζεται
ΓΑΔΠ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΟΖΑΝΗ

Την 15/12/12, 3 ημεδαποί που βρίσκονταν σε καφετέρια στέκι ατόμων του Α/Α χώρου δέχθηκαν επίθεση από άτομα που φορούσαν μπλούζες τηςΧρυσής Αυγής

Σχηματίστηκε δικογραφία

 

ΓΑΔΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΒΟΛΟΣ

Την 28/3/2013, 2 μέλη της Χρυσής Αυγήςπέταξαν πέτρα και μολότοφ σε τράπεζα.

Σχηματίστηκε δικογραφία

 

ΓΑΔΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΙΣΤΙΑΙΑ

Την 26/11/2012 ερωτήσεις μελώνΧρυσής Αυγής σε καταστήματα και μικροπωλητές γιατί απασχολούν αλλοδαπούς.

Σχηματίστηκε δικογραφία.
ΓΑΔΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΙΤΕΑ

Κατά την επιστροφή ατόμων της Χ.Α από το μνημείο Θερμοπυλών σε στάση τους σε καφετέρια κτύπησαν θαμώνα που πέταξε εναντίον τους μπουκάλι.

Σχηματίστηκε δικογραφία

 

ΓΑΔΠ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Δέκα ημεδαποί, μεταξύ των οποίων Βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ” και ένας Αρχιφύλακας, προσωπικής ασφάλειας προέβησαν σε διενέργεια ελέγχων σε αλλοδαπούς μετανάστες μικροπωλητές προκαλώντας ζημιές σε βάρος τους.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα ως άνω αδικήματα.

 

ΓΑΔΠ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Την 6/4/2013 μέλη του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια διανομής συσσιτίου από μέλη τηςΧρυσής Αυγήςσυνεπλάκησαν με αστυνομικές δυνάμεις

Σχηματίστηκε δικογραφία

 

ΓΑΔΠ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΓΡΙΝΙΟ

Την 8/5/2013 δημοσιογράφος τοπικών μέσων ενημέρωσης, κατήγγειλε ότι απογευματινές ώρες της χθες 08-05-2013 , τον εξύβρισε και τον απείλησε τηλεφωνικά οΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ Κων/νος

Δεν υποβλήθηκε έγκλιση
ΓΑΔΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Την 25/2/13 κατά την κατάθεση στεφάνου στην πλατεία ηρώων ομάδα αριστεριστών επιχείρησε να εμποδίσει τον βουλευτή της Χ.ΑΜΠΟΥΚΟΥΡΑ. Επενέβη η αστυνομία συλλαμβάνοντας 2 μέλη της Χρυσής Αυγής και 2 αριστεριστές.

Σχηματίστηκε δικογραφία την 26/3/13

 

ΓΑΔΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ

Την 15/9/2013 κατά τη διάρκεια μνημοσύνου για τα θύματα της Πηγάδας, μέλη τηςΧρυσής Αυγής, προκάλεσαν επεισόδιο με μέλη του ΛΑΟΣ και του Πατριωτικού Εθνικού Συνδέσμου

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση
ΓΑΔΠ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΧΙΟΣ

Την 10/10/2012 Πακιστανός δέχθηκε απειλές από ομάδα 9 ατόμων που μπήκαν στο σπίτι του έλεγαν ότι ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και να φύγει από το νησί. Αναγνωρίστηκε από τον παθόντας 1 Λιμενικός.

Σχηματίστηκε δικογραφία

 

ΓΑΔΠ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΛΕΣΒΟΣ

Την 26/7/2013 μέλος της Χρυσής Αυγής υπέβαλε μήνυση στις 26/7/13 κατά 4 ατόμων τα οποία τον εξύβρισαν και τον κτύπησαν

Σχηματίστηκε δικογραφία, ενεργείτε προανάκριση
ΓΑΔΠ ΚΡΗΤΗΣ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Την 13/2/2013 μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε 3 αλλοδαπούς προκαλώντας τους σωματικές βλάβες. Συνελήφθη ένας εκ των δραστών

Σχηματίστηκε δικογραφία

 

Πηγή: NewsIt.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε