Αναταραχή στη Δάφνη – Πυροβολισμοί σε αντιφασιστική συγκέντρωση από ειδικό φρουρό εκτός υπηρεσίας

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί αυτή τη στιγμή γύρω από την περιοχή του Μετρό στη Δάφνη, καθώς κατά τη διάρκεια μιας αντιφασιστικής συγκέντρωσης, ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι συγκεντρωμένοι εντόπισαν ένα άτομο το οποίο είναι ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας, ο οποίος περνούσε από το σημείο με τη μηχανή του.

Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στον ειδικό φρουρό και αυτός προκειμένου να γλιτώσει έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε δύο φορές.

Αμέσως επικράτησε πανικός και τότε ο αστυνομικός φέρεται να κατάφερε και κρύφτηκε σε παρακείμενη καφετέρια.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΕ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ

ΦΩΤΟ NEWSIT - Το μαγαζί που κρύφτηκε ο ειδικός φρουρός
ΦΩΤΟ NEWSIT – Το μαγαζί που κρύφτηκε ο ειδικός φρουρός

 

Στο σημείο επικράτησε ένταση εκείνη τη στιγμή, με διαδηλωτές να πετούν καρέκλες προς το μέρος του καταστήματος, όπου βρισκόταν ο ειδικός φρουρός, αλλά και προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να γίνει περιορισμένη χρήση κρότου λάμψης.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση διαλύθηκε και άρχισε ένα κυνηγητό μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ στα γύρω στενά της περιοχής.

Επίσημα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ περίπου 30 άτομα που αποσπάστηκαν από συγκέντρωση στην πλατεία Καλογήρων επιτέθηκε σε ειδικό φρουρό εκτός υπηρεσίας που διήρχετο από την περιοχή με μοτοσικλέτα και αφού την κατέστρεψαν, τον καταδίωξαν. Τότε ο ειδικός φρουρός κατέφυγε σε κατάστημα για να αποτρέψει την άμεση σε βάρος του απειλή πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα. Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε πως διενεργείται ήδη έρευνα για το περιστατικό.

NewsIt.gr