Νίκος Βαρβαρής: ο «τζούνιορ» των ομογενών πολιτικών στην Αυστραλία

Toυ ΘΕΜΗ ΚΑΛΛΟΥ

Ο πολιτευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος, Νικόλαος Βαρβαρής, καθίσταται πλέον και επίσημα ο βουλευτής της έδρας Barton του Σίδνεϊ και θα είναι ο «τζούνιορ» της τετραμελούς ομογενειακής ομάδας στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Βαρβαρής ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους της περιοχής για την εμπιστοσύνη που τού έδειξαν και υποσχέθηκε να τους ανταμείψει εργαζόμενος σκληρά για εκείνους, όντας ο ομοσπονδιακός τους εκπρόσωπος.

«Νοιώθω βαθιά ταπείνωση και δεν πρόκειται να διαψεύσω τις προσδοκίες. Πρόθεσή μου είναι να έχουν άμεση πρόσβαση μαζί μου οι πολίτες» είπε ο κ. Βαρβαρής.
Να σημειωθεί ότι η έδρα Barton επιστρέφει στους Φιλελεύθερους έπειτα από κυριαρχία των Εργατικών για 30 χρόνια. Θα είναι πάντως, τουλάχιστον ως τις επόμενες εκλογές, μία από τις πιο οριακές. Καταλήγει στα χέρια του κ. Βαρβαρή με 50.31%.
Η επίσημη καταμέτρηση ήταν να τελειώσει αργά χθες και μέχρι το απόγευμα ο κ. Βαρβαρής απολάμβανε προβάδισμα 489 ψήφων έναντι του κύριου αντιπάλου του Steve McMahon, από το Εργατικό Κόμμα, που πήρε το 49.69%.

Ο κ. McMahon, όμως, δεν περίμενε το πέρας της καταμέτρησης. Από τις αρχές της εβδομάδας είχε αποδεχθεί ότι το προβάδισμα του ομογενούς πολιτευτή ήταν αρκετά μεγάλο και δεν μπορούσε να ανατραπεί.

Έτσι, παραδέχθηκε την ήττα του, τηλεφωνώντας στον κ. Βαρβαρή για να τον συγχαρεί για την επιτυχία του και να του ευχηθεί τα βέλτιστα.
Ο κ. Βαρβαρής, είπε ότι συγκινήθηκε από την ενέργεια του πολιτικού του αντιπάλου, και όπως σημείωσε «οι δυο μας συμφωνήσαμε να ξεχάσουμε την σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση της εκλογικής περιόδου και να εργαστούμε από κοινού για το καλό της τοπικής κοινωνίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρβαρής έχει γεννηθεί στο Sans Souci, που υπάγεται στην έδρα Barton, είναι νυμφευμένος με δύο παιδιά, επαγγελματικά ασχολήθηκε με την Λογιστική, ενώ από το 1999 εισήλθε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρώτα ως δημοτικός σύμβουλος και έπειτα ως δήμαρχος Kogarah. Επίσης, αναδείχθηκε πρόεδρος της τοπικής Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας-Κοινότητας Kogarah. Φυσικά, μετά την ανάληψη των βουλευτικών του καθηκόντων θα αποχωρήσει από τις άλλες θέσεις που κατέχει σήμερα.

Πηγή: neoskosmos.com