Ο Αβραμόπουλος στη γραμμή Σαμαρά απορρίπτει τη θεωρία των δύο άκρων

Για ανάγκη εθνικής ενότητας έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος  εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Ο υπουργός Άμυνας ταυτίστηκε απόλυτα με τη γραμμή του πρωθυπουργού ο οποίος χθες έστειλε μήνυμα μηδενικής ανοχής σε όσους επιχειρούν να υποσκάψουν τη Δημοκρατία.

Ο κ. Αβραμόπουλος κράτησε σαφείς αποστάσεις από τη θεωρία των  δύο άκρων και την άποψη που εξέφρασε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται «εκτός συνταγματικού τόξου», τοποθετήσεις που έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό πολιτικό σκηνικό.

Αναγκαία είναι η εθνική ενότητα και η κοινωνική γαλήνη, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Αβραμόπουλος ενώ ερωτηθείς για το αν θεωρεί  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου ο υπουργός απάντησε κατηγορηματικά «όχι».

Συγκεκριμένα ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε:

«Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, με κορύφωση την εγκληματική ενέργεια στο Κερατσίνι, μας στέλνει ιδιαίτερα ανησυχητικά μηνύματα. Διακυβεύεται η συνταγματική τάξη, η Δημοκρατία μας, η κοινωνική γαλήνη, η εθνική ενότητα. Πρέπει πάση θυσία αυτά να διασφαλισθούν και εκτιμώ ότι είναι χρέος όλων ανεξαίρετα των πολιτικών δυνάμεων, να ορθώσουν ένα τείχος μπροστά σε αυτήν την απειλή.

Η πατρίδα μας διέρχεται δύσκολες στιγμές. Ετούτη την ώρα έχουμε όλοι υποχρέωση να υπερασπισθούμε αυτά που κατέκτησε ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια, με πρώτη την ίδια την Ελληνική Δημοκρατία και τη συνταγματική τάξη. Όλα αυτά, κάτω από συνθήκες εθνικής ενότητας, ομοψυχίας και βεβαίως, της απαραίτητης κοινωνικής γαλήνης.

Η Ιστορία στο παρελθόν, μας είχε επιφυλάξει ιδιαίτερα δύσκολες και τραγικές στιγμές, οσάκις ξεφύγαμε από αυτόν το δρόμο.

Η δική μας γενιά έχει υποχρέωση να σταθεί όρθια και να μην επιτρέψει σε τίποτα να απειλήσει τη Δημοκρατία, την εθνική ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή».

Τέλος, όσον αφορά στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι τον ενημέρωσε  για τις Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα, για το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους αυτές τις δύσκολες ώρες για την ευρύτερη περιοχή μας και όχι μόνο.

«Γνωρίζετε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ένα συγκεκριμένο σκοπό. Τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας. Από την άλλη μεριά όμως, με την ετοιμότητα και το αξιόμαχό τους, είναι πάντοτε στην υπηρεσία της διεθνούς νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου» είπε.

Παράλληλα τόνισε ότι η δημοσιονομική συγκυρία δεν έχει επηρεάσει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. «Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο εύψυχον του στρατεύματος. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν υψηλή αίσθηση του εθνικού τους καθήκοντος».

Καταλήγοντας ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι η πίεση είναι ασφυκτική, σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα, το αμυντικό μας σύστημα είναι ένα εκ των καλύτερων στην Ευρώπη. Και από την ώρα που η Πολιτεία -και αυτή είναι η δικιά μας έγνοια και αποστολή- καταφέρνει να διατηρήσει το αμυντικό μας σύστημα στο επίπεδο που βρίσκεται, τότε πραγματικά η αποστολή τους μπορεί να εκπληρώνεται με επιτυχία και οι Έλληνες πολίτες, πάνω απ΄ όλα, να αισθάνονται ασφαλείς.

newpost.gr