«Έκλεισα δυο σπίτια» είπε στην απολογία του ο Γ. Ρουπακιάς – «Χαλαρή η σχέση μου με τη Χρυσή Αυγή»

«Έκλεισα δυο σπίτια, το δικό του και το δικό μου» ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο άνθρωπος που μαχαίρωσε και σκότωσε τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης προς την Τετάρτη τον 34χρονο Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς επέμεινε στην υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε από την πρώτη στιγμή, πως ήταν σε αυτοάμυνα. Πως δέχτηκε επίθεση και γι’ αυτό τράβηξε μαχαίρι. Δήλωσε μετανιωμένος και συγκλονισμένος. «Δεν καθόμουν να φάω πέντε μπουνιές για να μη γίνει όλο αυτό;» είπε.

«Μετανιώσατε; Έχετε καταλάβει το κακό που έχετε κάνει;» τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι καθώς αποχωρούσε από τα δικαστήρια Πειραιά για τον Κορυδαλλό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Ρουπακιάς υποστήριξε στην απολογία του στην 6η ανακρίτρια Πειραιά πως έπινε τον καφέ του σε κάποια καφετέρια και μετά σηκώθηκε να φύγει. Είδε μια ομάδα συγκεντρωμένη και στο απέναντι πεζοδρόμιο άλλη παρέα.
Όταν ρωτήθηκε γιατί μπήκε με το αυτοκίνητό του ανάποδα στο δρόμο, είπε πως έκανε αναστροφή γιατί δεν έβρισκε να παρκάρει, υποστήριξε.

Και επέμεινε στην αυτοάμυνα. Είπε πως δέχτηκε επίθεση από 8-10 άτομα την ώρα που πήγαινε να μπει στο αυτοκίνητό του και πήρε ένα μαχαίρι που είχε στο αυτοκίνητό και που το είχε αγοράσει από κάποιον Πακιστανό για να αμυνθεί.
Η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε, πάντως, δεν έδειξε να έχει δεχτεί χτυπήματα.

Υποστήριξε πως δε γνώριζε τον Παύλο Φύσσα (δεν ήταν στοχοποιημένος, είπε) και ότι ήταν μόνος του και πως δεν ήταν μαζί του άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής. Αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε έμμισθη σχέση με το κόμμα και πως η γυναίκα του εργαζόταν στα γραφεία του κόμματος της Νίκαια. Χαρακτήρισε τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή «χαλαρή». «Πήγαινα σε ομιλίες, σε συγκεντρώσεις και βοήθησα σε μια διανομή τροφίμων» είπε για να δικαιολογήσει τα ντοκουμέντα που έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας και αποδεικνύουν τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή.

«Δεν ήξερα το θύμα» είπε ο 45χρονος στην ανακρίτρια

Παράλληλα, όσον αφορά στο τηλεφώνημα που δέχτηκε λίγο πριν το μοιραίο περιστατικό, υποστήριξε πως ήταν από έναν φίλο του και δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση ούτε και συνδέεται με την πράξη. Σε αυτό πάντως θα ρίξει φως η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Επιβεβαίωσε πως παλιότερα ήταν οργανωμένος κομμουνιστής αλλά δεν εξήγησε πως κατέληξε στις τάξεις της Χρυσής Αυγής. Δεν ρωτήθηκε ιδιαίτερα για τη σχέση του με το κόμμα, η ερωτήσεις και η απολογία του εστιάστηκαν περισσότερο σε ό,τι είχε να κάνει με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Απολογία 2,5 ωρών

Λίγο μετά τις 11:30 και μετά απο περίπου 2,5 ώρες η απολογία του 45χρονου που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα ολοκληρώθηκε. Ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα με όσα υποστήριξε, κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο 45χρονος είχε ομολογήσει από την πρώτη στιγμή πως εκείνος ήταν που έμπηξε το μαχαίρι στην καρδιά του Παύλου Φύσσα, κόβοντας άγρια το νήμα της ζωής του 34χρονου ράπερ.

Όμως καταθέσεις ανθρώπων που ήταν μπροστά στο μοιραίο περιστατικό, τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, περιγράφουν ένα οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας. Λένε πως ο δράστης μπήκε με το αυτοκίνητό του ανάποδα στο δρόμο, σταμάτησε εκεί που ήταν το θύμα και του επιτέθηκε.

 

“Θα σε σκοτώτω π@@@@η” είπε στο θύμα του λίγο πριν τον μαχαιρώσει στην καρδιά, υποστήριξε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, που αποκάλυψε ότι υπάρχει και video από τη στιγμή της δολοφονίας, το οποίο ο μάρτυρας που το “τράβηξε” το πήγε στην αστυνομία. Όμως η αστυνομία υποστηρίζει πως τέτοιο video, δεν έχει στα χέρια της.

Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχει μπει το κινητό τηλέφωνό του προκειμένου να διαπιστωθεί από ποιον δέχθηκε το τηλεφώνημα που τον κάλεσε να πάει στο σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό, που βρισκόταν ο “εντολέας”. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν έξι τηλεφωνήματα.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, έχει ζητηθεί η άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι την Τετάρτη.
Οι αποκαλύψεις της φρίκης, δεύτερο μέρος.

Συγκλονίζουν, για δεύτερη μέρα, οι αποκαλύψεις που κάνει στην εφημερίδα Το Έθνος πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής. Μιλά για αστυνομικό που ειδοποιούσε ότι επρόκειτο να γίνει έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία του κόμματος, για «γυμνάσια» και βασανισμούς Πακιστανών.

“Για να μπεις στον Κλειστό Πυρήνα και να γίνεις δεξί χέρι του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, χρειάζεται να δείρεις Πακιστανούς”, λέει.

Για τον Γιώργο Ρουπακιά απορεί για το πώς έφτασε να κάνει φόνο. “Το μόνο που με παραξενεύει είναι τι πλύση εγκεφάλου έκαναν στον Ρουπακιά για να του οπλίσουν το χέρι” και προσθέτει ότι η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει, είναι ότι πήρε εντολή να πάει και να σκοτώσει.


Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Πηγή: NewsIt.gr