Δελφοί και Ουλουρού: Από τα πιο ιερά σημεία του κόσμου

«Στην ιστορία της ανθρωπότητας οι πολιτισμοί σε όλο τον πλανήτη έχουν προσδώσει πνευματική ή θρησκευτική σημασία σε σημεία φυσικής ομορφιάς τα οποία έπαιξαν ρόλο-κλειδί στους θρύλους και τις παραδόσεις» αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Fox News, που ειδικά για τον Παρνασσό σημειώνει ότι κυριαρχεί στην ελληνική μυθολογία, καθώς εκτός από αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα που επισκεπτόταν συχνά το μαντείο των Δελφών, το βουνό αυτό ήταν και η κατοικία των Μουσών, οπότε και η εστία της ποίησης και της μουσικής τέχνης.

Επίσης, γίνεται αναφορά στις σύγχρονες «χάρες» του βουνού, που είναι τα δύο χιονοδρομικά του κέντρα και το ορειβατικό του ενδιαφέρον.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι ιεροί για τους Αβοριγίνες φυσικοί βραχώδεις σχηματισμοί Ουλουρού, Κάτα Τζούτα στο κέντρο της Αυστραλίας και ακολουθεί η υπόγεια πηγή Σαγκράντο στο Μεξικό.

Στην τρίτη θέση φιγουράρει το ιερό δέντρο Μαχαμπόντι στην Μποντ Γκάγια της Ινδίας, στην τέταρτη το όρος Κάιλας του Θιβέτ, στην πέμπτη το όρος Σινά στην Αίγυπτο, στην έκτη το Γκλαστονμπέρι Τορ, και στην έβδομη θέση η λίμνη-κρατήρας στο Όρεγκον στην Αγγλία.

Μετά τον Παρνασσό, που βρίσκεται στην όγδοη θέση, ακολουθούν η λίμνη Ατιτλάν στη Γουατεμάλα και οι ενεργειακές δίνες στη Σιντόνα της Αριζόνα.

Πηγή: Neoskosmos.com

*Φωτογραφία πρώτης σελίδας: Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι ιεροί για τους Αβοριγίνες φυσικοί βραχώδεις σχηματισμοί Ουλουρού.