«Εγγύηση για την ειρήνη η Ευρώπη»

Τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel την Παρασκευή, προτελευταία ημέρα της προεκλογικής της εκστρατείας.

«Για αιώνες δεν υπήρχε γενιά στην Ευρώπη που μπόρεσε να ζήσει ειρηνικά για τόσο πολύ και αυτό είναι κάτι που θέλουμε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας» δήλωσε η Merkel μιλώντας σε συγκέντρωση των οπαδών της στο Ανόβερο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Η Ευρώπη είναι η καλύτερη εγγύηση ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά πόλεμος στη Γερμανία. Και γι’ αυτό είναι σημαντική η Ε.Ε. για όλους μας» επεσήμανε.

«Ιδίως οι παλαιότεροι γνωρίζουν τι σημαίνει πόλεμος. Δεν είχαμε πόλεμο για σχεδόν 70 χρόνια. Το επόμενο έτος θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» δήλωσε στην ομιλία της η Merkel, ενώ υπογράμμισε ότι η Γερμανία βασίζεται «στο να έχει φίλους σε όλο τον κόσμο».

«Η ευημερία μας βασίζεται και στο γεγονός ότι εξάγουμε επίσης τα προϊόντα μας» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Peer Steinbrueck σε προεκλογική συγκέντρωση κατηγόρησε τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι δεν έχει όραμα για τη χώρα.

«Δεν υπάρχει κατεύθυνση… καμία πυξίδα για το πού θα πρέπει να πάει η χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια» δήλωσε ο Steinbrueck και πρόσθεσε:

«Οδηγώντας γύρω σε κύκλους σημαίνει ότι σε κάποιο σημείο θα σταματήσεις και αυτό είναι που είχαμε κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών».

Zougla.gr