Αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα στη διάρκεια συγκέντρωσης στη Δάφνη

Ειδικός φρουρός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τον σταθμό του μετρό στη Δάφνη, το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 7 το απόγευμα ομάδα περίπου 30 ατόμων αποσπάστηκε από τη συγκέντρωση στην Πλατεία Καλογήρων και κινήθηκαν εναντίον του ειδικού φρουρού που περνούσε από την περιοχή με τη μοτοσικλέτα του.

Ο ειδικός φρουρός, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατέφυγε σε κατάστημα της περιοχής, και πυροβόλησε -τουλάχιστον τρεις φορές, σύμφωνα με πληροφορίες- στον αέρα για εκφοβισμό, αφού καταδιώχθηκε από ομάδα ατόμων.

Τελικά ο ειδικός φρουρός συνελήφθη από συναδέλφους του. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία. Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για τις κατηγορίες που θα του απαγγελθούν.

Από την Αστυνομία έχει διαταχθεί και ένορκη διοικητική εξέταση για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Νωρίτερα, σημειώθηκε και ένταση μεταξύ διαδηλωτών που πέταξαν πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Αντιφασιστική συγκέντρωση έγινε και έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, επί της οδού Φιλολάου, στο Παγκράτι. Η αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές.

Συμπλοκή με τραυματίες στην Πάτρα

Συμπλοκή με δύο τραυματίες στην πλατεία Όλγας της Πάτρας, στο ύψος της Ρήγα Φεραίου, με πρωταγωνιστές ομάδα αντιεξουσιαστών και δύο νεαρά άτομα, τα οποία -σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης- θεωρήθηκαν από τους πρώτους ως μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι δύο νεαροί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία. Πάντως λόγω της παρουσίας ομάδων αντιεξουσιαστών στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, τέθηκαν σε ετοιμότητα διμοιρίες των ΜΑΤ.

Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις

Νέο συλλαλητήριο, για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, άλλων κομμάτων της Αριστεράς και του αντεξουσιαστικού χώρου.

Ένταση επικράτησε μετά το τέλος της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα 150 ατόμων πήγε στην οδό Εγνατία, στο ύψος στο αγάλματος του Βενιζέλου και έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων.

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ στην πόλη της Κοζάνης στη διάρκεια συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε επίσης για τη δολοφονία του 34χρονου. Ομάδα διαδηλωτών συνεπλάκη με αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών.

Νέα συγκέντρωση το Σάββατο

Εν τω μεταξύ, νέα συγκέντρωση στη Νίκαια αύριο Σάββατο προγραμματίζουν σωματεία του Πειραιά με αφορμή διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» που είχε προαναγγείλει η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στο Περιβολάκι.

Στόχος,όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση,είναι να ακυρώσουν τη δράση αυτή, όπως έγινε την Πέμπτη το βράδυ με την ομιλία του Ν.ΜΙχαλολιάκου στη Νίκαια που τελικά ματαιώθηκε.

Ωστόσο το απόγευμα της Παρασκευής «εξαφανίστηκε» από το ημερολόγιο εκδηλώσεων της ιστοσελίδας της Χρυσής Αυγής η εκδήλωση «διανομής τροφίμων μόνο σε Έλληνες», κάτι που εκτιμάται ότι οδηγεί προς αναβολή.

Newsroom ΔΟΛ