Χάκερς έριξαν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. μετά την ανάρτηση βίντεο και φωτογραφιών από τις συλλήψεις Χρυσαυγιτών

Διαδικτυακή επίθεση, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση φωτογραφιώ και βίντεο από τη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής δέχθηκε το Σάββατο ο δικτυακός τόπος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οπως σημείωνει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. ο ιστότοπός της τέθηκε προσωρινά και για λίγες ώρες εκτός λειτουργίας και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μετά από παρέμβαση της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για το περιστατικό, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.Α. διενεργείται αυταπάγγελτη προανάκριση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό έχει ως εξής:

«Ανακοινώνεται ότι ο δικτυακός τόπος της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) δέχθηκε επίθεση τύπου DDoS, από το πρωί σήμερα (σ.σ. Σάββατο), με κορύφωση τις μεσημβρινές ώρες, μετά την ανάρτηση Δελτίου Τύπου με φωτογραφίες και βίντεο, σχετικά με την σύλληψη οκτώ ημεδαπών χθες το βράδυ για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα, με αποτέλεσμα να τεθεί προσωρινά και για λίγες ώρες έκτος λειτουργίας.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, διενεργείται αυτεπάγγελτη προανάκριση για την κακόβουλη ηλεκτρονική επίθεση, στα πλαίσια της οποίας διερευνώνται ψηφιακά τα κακόβουλα ηλεκτρονικά ίχνη.

Ο δικτυακός τόπος, μετά από άμεση παρέμβαση της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποκαταστάθηκε»
Πηγή: iefimerida.gr