Αγρίνιο: Συνελήφθη αστυνομικός, πρώην φρουρός βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση – Του ανήκαν το πηλίκιο, το κράνος και οι καλαμίδες που βρέθηκαν μετά από αστυνομική έρευνα μέσα στα γραφεία της ΧΑ

Συνελήφθη πριν από λίγο αστυνομικός, πρώην φρουρός του βουλευτή της ΧΑ, Κώστα Μπαρμπαρούση στο Αγρίνιο, καθώς μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στα τοπικά γραφεία της ΧΑ βρέθηκε αστυνομικό πηλίκιο, κράνος με δύο καλαμίδες αστυνομικής διμοιρίας και φυσιγγιοθήκη με 17 κυνηγετικά φυσίγγια τα οποία ανήκουν στο συγκεκριμένο ειδικό φρουρό.

Παράλληλα από την ίδια έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 ασπίδες, δύο κράνη μοτοσικλέτας, 15 δάδες, 11 κοντάρια με σημαίες, τρεις ξύλινες ράβδοι, πέντε στειλιάρια και ένα τσεκούρι.

Πρόκειται για τον αστυνομικό, ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα γιατί συμμετείχε στα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου. Σε βάρος του έχει διαταχθεί και ΕΔΕ για αδικήματα που επισύρουν την ποινή της απόταξης από το Σώμα.

Έφοδος των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. σε αστυνομικά τμήματα

Έφοδο στα Αστυνομικά Τμήματα της Νίκαιας, των Καμινίων και του Αγίου Ιωάννη Ρέντη πραγματοποίησαν νωρίτερα άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έφοδοι έγιναν με αφορμή καταγγελία αλλοδαπών ότι αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας τους πίεζαν να κάνουν συμφωνίες για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Με τον τρόπο αυτό το κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας κάνει φύλλο και φτερό φακέλλους υποθέσεων που χειρίστηκαν τα συγκεκριμένα τμήματα και ερευνά πιθανές σχέσεις αστυνομικών με την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Κι όλα αυτά μόλις μία μέρα μετά την απομάκρυνση δέκα αξιωματικών από τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας για πράξεις ή παραλείψεις τους σε υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή. Μεταξύ των αποστρατευθέντων περιλαμβάνονται δύο ανώτατοι αξιωματικοί, γεγονός που δείχνει την απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα που ενισχύουν την επιρροή της ΧΑ εντός της Αστυνομίας.

Protothema.gr