ΝΥ Times: «Η Μέρκελ ευθύνεται για την κακοδαιμονία του νότου»

Αλλαγή της γερμανικής πολιτικής έναντι της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης και ειδικότερα έναντι της Ελλάδας υποστηρίζει, με κύριο άρθρο της, η εφημερίδα New York Times, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την κακοδαιμονία σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Κύπρο κυρίως στην ασκούμενη πολιτική από τη Μέρκελ.

Τα ελλείμματα μπορεί να μειώνονται, τονίζει η εφημερίδα, αλλά δημιουργείται μια γενιά χωρίς μέλλον, οι κοινωνικές εντάσεις αυξάνονται, ενώ νεοφασιστικά κινήματα σκληραίνουν τον εξτρεμιστικό τους λόγο.

Η εφημερίδα, με αφορμή την επανεκλογή της Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρει ότι για να μπορέσει εκ νέου να ευημερήσει η Ευρώπη θα πρέπει η Γερμανία να τονώσει την κατανάλωση στο εσωτερικό της, να συμφωνήσει στη χαλάρωση των όρων διάσωσης για τις υπερχρεωμένες χώρες και να αποδεχθεί μια πιο ισχυρή τραπεζική ένωση.

Σύμφωνα με το άρθρο, η σαρωτική επικράτηση της Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές συνοδεύεται από αναπάντητα, μέχρι στιγμής, ερωτήματα, σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει στη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Zougla.gr