Τέλος στο θρίλερ ομηρείας στην Κένυα με 11 συλλήψεις

Έληξε η ομηρεία στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ στην Κένυα, με τις αρχές της χώρας να συλλαμβάνουν 11 υπόπτους, για τους οποίους, ωστόσο, τηρείται σιγή ιχθύος όσον αφορά στα στοιχεία και την καταγωγή τους.

Ο πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενυάτα, ανακοίνωσε ότι οι ένοπλοι ισλαμιστές ηττήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας του. “Ταπεινώσαμε και νικήσαμε αυτούς που μας επιτέθηκαν. Ως έθνος ματώσαμε αλλά δεν σκύψαμε το κεφάλι”, δήλωσε ο Κενυάτα, διευκρινίζοντας ότι “πέντε τρομοκράτες σκοτώθηκαν από σφαίρες και 11 ύποπτοι συνελήφθησαν”.

“Οι απώλειές μας είναι τεράστιες”, παραδέχτηκε ο πρόεδρος, στο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε στο λαό. Συνολικά, κατά τη διάρκεια της επίθεσης από τους ισλαμιστές και των επιχειρήσεων των δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους 61 πολίτες και 6 στρατιώτες. Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν όλοι τους σκοτώθηκαν από σφαίρες ή αν μεταξύ αυτών είναι και άνθρωποι που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια, καθώς ορισμένα από τα επίπεδα του εμπορικού κέντρου κατέρρευσαν. Συνολικά 62 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Ο Κενυάτα τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες στην επίθεση, που αποδίδεται στους Σομαλούς ισλαμιστές αντάρτες αλ Σεμπάμπ, μετείχαν και 2-3 Αμερικανοί πολίτες καθώς και μία Βρετανίδα. Πρόσθεσε ότι ειδικοί της σήμανσης και των ιατροδικαστικών υπηρεσιών εργάζονται ήδη για να προσδιορίσουν την εθνικότητα των “τρομοκρατών”. Ο πρόεδρος κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, από αύριο Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή.

 

NewsIt.gr