Ένας Πόντιος στο Hall of Fame των κορυφαίων αθλητών της Αυστραλίας

Στο πάνθεον των κορυφαίων Αυστραλών αθλητών όλων των εποχών (Sport Australia Hall of Fame) περνά τον ερχόμενο μήνα ο ομογενής Στέλιος Λογγινίδης, ο πρώτος Αυστραλός που κέρδισε παγκόσμιο τίτλο στο kick boxing και είναι γνωστός και ως Stan the Man.

page1
Ο 48χρονος σήμερα Λογγινίδης είχε μια εντυπωσιακή καριέρα και στέφθηκε 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.
Ξεκίνησε την καριέρα του το 1983 και αγωνίστηκε για πρώτη φορά για παγκόσμιο τίτλο το 1987, σε ένα ματς που έληξε ισόπαλο.
Ταξίδεψε στις ΗΠΑ, έκανε 18 νίκες σερί και έγινε ο πρώτος πρωταθλητής βαρέων βαρών στις ΗΠΑ και στη Βόρεια Αμερική, όντας ταυτόχρονα επαγγελματίας πρωταθλητής στην Αυστραλία.
Τον Απρίλιο του 1990 έγινε ο πρώτος Αυστραλός που κέρδισε παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία σούπερ βαρέων βαρών προσθέτοντας δύο ακόμα ζώνες στη συλλογή του το ίδιο έτος.
Στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής σε έναν αγώνα-θρίλερ, παρουσία κοντά εκατό χιλιάδων θεατών στο Μπανγκόγκ αλλά, αρχικά, στην Αυστραλία το επίτευγμά του αυτό πέρασε απαρατήρητο.
«Για μένα που κέρδισα τόσες διακρίσεις σε όλο τον κόσμο αποτελεί ξέχωρη τιμή να εισέλθω και στο Hall of Fame της Αυστραλίας» είπε ο Λογγινίδης, που είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για την ποντιακή καταγωγή του.
Η σχετική τελετή θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου στη Μελβούρνη.
Ο πρόεδρος του Sport Australia Hall of Fame, πρώην κορυφαίος μαραθωνοδρόμος της Αυστραλίας, Ρόμπερτ Ντε Καστέλα, είπε ότι δεν αρκεί να είναι κάποιος πρωταθλητής για να περάσει στο Hall of Fame. Πρέπει να είναι εξαιρετικός. Και ο Λογγινίδης είναι».
Ο Λογγινίδης ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2000 στη γενέτειρά του Μελβούρνη, νικώντας τον Peter Graham.
Αποσύρθηκε έχοντας 88 νίκες σε 101 ματς, με 65 νοκ άουτ. Έχασε μόλις 8 φορές και είχε και 5 ισοπαλίες!
Είναι ένας από τους τρεις αθλητές παγκοσμίως (μαζί με τους Ernesto Hoost & Fred Royers) που έχει πάρει παγκόσμιο τίτλο σε τρία στιλ (Muay Thai, International Rules Kickboxing & Full Contact).

Πηγή:Neoskosmos.com