Κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό!

Σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα. Κλειστοί από τις 11:30 π.μ. οι σταθμοί του Μετρό : «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός».

Την απάντησή τους στις ρατσιστικές πράξεις βίας εναντίον μεταναστών ή Ελλήνων -με αποκορύφωμα τη δολοφονία

του 34χρονου Παύλου Φύσσα, δίνουν την Τετάρτη οι πολίτες με αντιφασιστικά συλλαλητήρια. Κλείνουν από τις 11:30 π.μ. οι σταθμοί του Μετρό : «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός».

Κάλεσμα για μία ειρηνική, αντιφασιστική διαδήλωση στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, απευθύνουν συνδικάτα και κόμματα, ενάντια στη Χρυσή Αυγή.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη, η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στο Δημόσιο.

Συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές και εργαζόμενοι στις Εφορίες. Εξακολουθούν να απέχουν από τα καθήκοντά τους οι διοικητικοί υπάλληλοι στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Εξάλλου, την Παρασκευή αναμένεται να απαντήσουν οι «τροϊκανοί» στο αίτημα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε, χθες, να δοθεί δίμηνη παράταση στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Στο μέτωπο της δικαστικής έρευνας για τη Χρυσή Αυγή, αναμένονται σύντομα εξελίξεις.

Πέντε πρόσωπα, που πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μίλησαν με τον Γιώργο Ρουπακιά, θα κληθούν -ίσως και σήμερα- να δώσουν εξηγήσεις.

Ο 45χρονος δράστης, που κρατείτο μέχρι χθες στη ΓΑΔΑ, θα οδηγηθεί τελικά στις Φυλακές Μαλανδρίνου στη Φωκίδα.

Την ίδια στιγμή, ο αστυνομικός – πρώην φρουρός του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση, παραπέμπεται στον εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου, καθώς μέρος του υπηρεσιακού του εξοπλισμού βρέθηκε στα γραφεία της οργάνωσης !

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες ότι γιατρός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, ο οποίος είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, χορηγούσε πιστοποιητικά σε στελέχη του κόμματος που ήθελαν να βγάλουν άδεια οπλοφορίας.

Αντιρατσιστική Γιορτή θα πραγματοποιηθεί στις 5 & 6 Οκτωβρίου στον λόφο Κολωνού. Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι: το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό», για 7η συνεχή χρονιά.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Πηγή: Inews.gr