Σενάριο θέλει παραίτηση σύσσωμης της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής – Εάν συμβεί θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές σε 15 περιφέρειες

 – H Χρυσή Αυγή σε αυτά τα σενάρια απαντά: Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο
– Επαναληπτικές εκλογές προβλέπονται εάν οι επιλαχόντες δεν δεχθούν το βουλευτικό αξίωμα
– Γρίφο αποτελεί το τί προβλέπεται για την περίπτωση του βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής
– Αποκαλυπτική η δημοσκόπηση της Alco για το NewsIt που δείχνει την Χ.Α. να πέφτει στο 6,8%

Μετά το σάλο που έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή που προκλήθηκαν από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα σενάρια μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο δίνουν και παίρνουν.

Ο σοβαρός αντίκτυπος τόσο πολιτικά όσο και δικαστικά που είχε η δολοφονία του έλληνα ράπερ έχει θορυβήσει τη Χρυσή Αυγή, η οποία πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να “δεθούν” βουλευτές και μέλη της με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις διαδραματίζει και η δημοσκόπηση του NewsIt που δείχνει τον σύνδεσμο να χάνει τα ποσοστά του.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί έντονα το σενάριο η Χρυσή Αυγή να αποφασίσει να παραιτηθεί και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος να τεθεί εκτός Κοινοβουλίου.

Όταν οι δημοσιογράφοι στη Βουλή ρώτησαν βουλευτές του κόμματος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο ουδείς το επιβεβαίωσε, αλλά και ουδείς το διέψευσε. Κύκλοι της Χρυσής Αυγής ανέφεραν πως “θα χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπιστούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους που καταπαντούνται βάναυσα από μία ξενόδουλη κυβέρνηση”.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα κληθούν να λάβουν τις θέσεις των παραιτηθέντων βουλευτών οι επιλαχόντες, αλλά κι αυτό σύμφωνα με τα σενάρια δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό! Στην περίπτωση που ούτε οι επιλαχόντες δεχθούν να αναλάβουν τις βουλευτικές θέσεις, τότε θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές.

Οι επαναληπτικές βέβαια εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόνο στις 15 περιφέρειες που έχουν εκλέξει βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Γρίφος σε μία τέτοια περίπτωση είναι το τι θα γίνει με τον βουλευτή Επικρατείας που εξελέγη με τη Χρυσή Αυγή.